iPhone X – noul Chip A11 ce Ajunge in iPhone 8

iPhone X, iPhone 8 si iPhone 8 Plus vor avea un nou chip A11 care a fost confirmat de catre iOS 11 GM, acesta urmand a oferi performante imbunatatite.

iPhone X are un noul chip A11 pe care compania Apple il va oferi inclusiv in iPhone 8 si iPhone 8 Plus, acesta fiind descoperit in iOS 11 GM in cursul zilei de ieri. Vorbim despre un nou chip A11 care a fost descoperit in iOS 11 GM avand numele de cod Mistral, el fiind in momentul de fata in plin proces de productie si asamblare in iPhone X si iPhone 8, telefoanele urmand a “imparti” acelasi hardware de data aceasta.

iPhone X si iPhone 8 vor avea in noul chip A11 o varietate de alte chip-uri, inclusiv un procesor care, cel mai probabil, va fi tot quad-core precum cel din chip-ul A10. iPhone X si iPhone 8 vor avea deasemenea 3 GB RAM DDR4, compania Apple alegand sa ofere in toate modelele aceeasi cantitate de memorie RAM, dupa ce anul trecut a decis ca doar iPhone 7 Plus ar trebui sa beneficieze de un upgrade din acest punct de vedere.

iPhone X – noul Chip A11 ce ajunge si in iPhone 8

iPhone X si iPhone 8 vor avea in acest nou chip A11 un procesor care va fi cu cel putin 15% mai performant decat cel implementat in chip-ul A10 de catre Apple. Asta inseamna ca iPhone X si iPhone 8 vor intrece absolut toate telefoanele Android existente in momentul de fata pe piata in ceea ce priveste performantele, iPhone 7 Plus descurcandu-se oricum foarte bine din acest punct de vedere chiar si acum.

iPhone X si iPhone 8 ar trebui sa aiba performante similare, dar avand in vedere ca primul va avea o rezolutie mult mai mare pentru ecran, e greu de spus care va fi situatia. Memoria RAM suplimentara pentru iPhone 8 va imbunatati cu siguranta experienta de utilizare a telefonului, dar Apple ar putea oferi pentru iPhone X un procesor cu frecventa mai mare de lucru, deci si cu performante mai bune.