Yahoo – TOATE Conturile de Mail Compromise

Yahoo a confirmat faptul ca toate conturile de mail au fost compromis de catre hackeri, 3 miliarde de conturi fiind accesate de catre terte persoane.

Yahoo a avut toate conturile de mail din platforma compromise de catre hackeri intr-un hack realizat in cursul anului 2013, 3 miliarde de conturi fiind afectate. Yahoo a dezvaluit abia in 2016 ca a avut serverele compromise in cursul anului 2013 de catre hackeri, insa a afirmat ca doar 1 miliard de conturi au fost compromise, insa in realitate se pare ca toate cele 3 miliarde de conturi din platforma au fost afectate.

Yahoo a confirmat faptul ca datele conturilor utilizatorilor au fost accesate de catre hackeri, iar aici vorbim despre toate cele 3 miliarde din platforma. Conform celor de la Yahoo datele accesate de catre hackeri includ numerele de telefon ale utilizatorilor, datele de nastere, parolele criptate si informatii despre intrebarile de securitate si raspunsurile necesare pentru a raspunde la ele.

Yahoo isi anunta restul de 2 miliarde de utilizatori in legatura cu acest hack si afirma ca parolele decriptate nu au fost dezvaluite catre hackeri si nici informatiile bancare ale clientilor. Totusi, din moment ce hackerii au preluat celelalte date ale utilizatorilor Yahoo, se vor putea folosi de ele pentru a sparge alte conturi, iar acasta este o foarte mare problema pentru oameni, deoarece ar putea fi atacate conturi din alte platforme.

Yahoo – toate conturile de mail au fost compromise

Yahoo a fost vanduta catre compania verizon anul acesta, astfel ca acum ea trebuie sa se descurce cu problema prin care a trecut acum 4 ani platforma de email. Yahoo era la acea vreme cea mai mare platforma de acest gen, asa ca problema in sine este una colosala pentru ca vorbim despre un numar de conturi care reprezenta la acea vreme jumatate din intreaga populatie a planetei.

Yahoo a mintit timp de 4 ani despre adevarata problema a platformei, insa acum a afirmat ca a descoperit totul cu ajutorul unei echipe externe de investigatori care a analizat problema. Yahoo nu va recunoaste vreodata faptul ca a mintit utilizatorii in legatura cu hack-ul, dar ar fi bine sa-i ajute pe cei care si-au pierdut conturile sa le recupereze foarte repede, altfel va pleca si mai multa lume de la platforma sa.

“Subsequent to Yahoo’s acquisition by Verizon, and during integration, the company recently obtained new intelligence and now believes, following an investigation with the assistance of outside forensic experts, that all Yahoo user accounts were affected by the August 2013 theft. While this is not a new security issue, Yahoo is sending email notifications to the additional affected user accounts.”

Yahoo ramane in continuare una dintre cele mai mari platforme de email de pe planeta, cu mai mult de 3 miliarde de utilizatori care inca nu stiu cat de sigura este platforma. Din pacate, Yahoo s-a transformat dintr-o platforma perfecta pentru mesagerie si email intr-o platforma pe care multa lume ne recomanda sa o evitam, dar asta se intampla cand o companie atat de mare nu are grija de securitatea datelor utilizatorilor.

Yahoo conturi mail compromise