Apple si LG Dezvolta un iPhone Pliabil

Apple si LG dezvolta impreuna un iPhone pliabil cu ecran OLED, compania Samsung fiind exclusa din proces pentru a nu fura ideile celor de la Apple.

Apple si LG sunt in plin proces de dezvoltare a unui iPhone pliabil, cele doua companii colaborand de ceva vreme in acest proiect, fara a-i implica si pe corenii de la Samsung in el. Apple a ales sa colaboreze cu LG pentru acest proiect deoarece se teme ca Samsung sa nu-i fure ideile pentru propriul smartphone pliabil pe care-l are in dezvoltare, lucru care probabil s-a intamplat deja cu unele modele ale iPhone in trecut.

Apple are parte de tot sprijinul celor de la LG pentru a dezvolta acest nou model al iPhone, compania coreeana creand o echipa cu angajati dedicati finalizarii acestui proiect impreuna cu ingineri ai americanilor. LG vrea sa-i ofere companiei Apple un ecran OLED plaibil pentru un viitor iPhone care sa se plieze asa cum doreste compania Apple, insa nimeni nu stie cat ar putea dura pana cand telefonul ar putea fi lansat.

Apple si LG dezvolta un iPhone pliabil

Apple ar putea avea primele ecrane LG OLED pliabile pentru viitorul iPhone abia in cursul anului 2020, la 2 ani dupa ce Samsung ar dori sa lanseze propriul telefon de acest gen. Desi de obicei Apple dezvolta un nou model al iPhone cu un an inaintea lansarii, in cazul colaborarii cu LG este nevoie de o perioada mai lunga pentru dezvoltarea telefonului din cauza complexitatii ecranului OLED care trebuie folosit in el pentru lansare.

Apple nu a fost pana acum in mijlocul vreunui zvon care sa dea de inteles ca ar putea lansa un iPhone pliabil cu ecran OLED, asa ca informatia vine in premiera pentru toata lumea. Daca LG va reusi sa-i ofere companiei Apple ecranul OLED de care are nevoie pentru iPhone, sua nu, ramane de vazut, dar pana in 2020 vom afla cu siguranta daca acest zvon are vreo baza reala, sau este doar imaginatia cuiva.

“Apple has reportedly started working on a foldable iPhone with LG Display possibly due to concerns over tech leaks to its archrival Samsung Electronics. LG Display recently created a task force to develop a foldable OLED screen for the new iPhone model, while its parts-making sister firm LG Innotek has also setup a team dedicated to developing the rigid flexible printed circuit board.”

Apple LG iPhone Pliabil