iPhone 8 tine Apple peste Samsung in Vanzari

iPhone 8 a reusit sa tina compania Apple peste Samsung in ceea ce priveste vanzarile, telefonul parand sa fie mai popular decat isi imagina multa lume.

iPhone 8 tine Apple peste Samsung in vanzarile de smartphone-uri din China, noul telefon reusind sa-i ajute pe americani sa aiba parte de o crestere surprinzatoare dupa 18 luni de scaderi constante. Vanzarile iPhone in China au crescut cu 40% dintr-un singur an multumita iPhone 8, iar aceasta este o schimbarea spectaculoasa pentru cei din Cupertino dupa o perioada atat de lunga de scadere a vanzarilor.

iPhone 8 reuseste sa mentina compania Apple deasura Samsung in vanzarile de smartphone-uri din China si ofera o pozitie mai buna in raport cu producatorii locai. Vanzarile de smartphone-uri in China au scazut cu 5% in ultimul trimestru fiscal, insa compania Apple s-a bucurat de faptul ca iPhone 8 a reusit sa convinga mai multi chinezi sa cheltuie bani pe produsele sale, in timp ce Samsung ramne in afara TOP 5 producatori de smartphone-uri.

iPhone 8 a ajutat Apple sa atinga vanzari de 11 milioane de telefoane in China in T3 2017, cu 3 milioane mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut in cea mai mare piata de pe glob. iPhone 8 nu i-a oferit companiei Apple cea mai mare cestere in vanzari dintre toti producatorii chinezi de smartphone-uri, insa se numara printre cei ale caror vanzari au crescut, Oppo inregistrand o scadere.

iPhone 8 Apple Samsung

iPhone 8 tine Apple peste Samsung in vanzari in China

iPhone 8 nu a ajutat Apple sa ajunga din urma Xiaomi, ale carei vanzari au crescut deasemenea cu o valoare aproximativ egala cu cea inregistrata de catre Apple. Huawei ramane in fruntea vanzatorilor de smartphone-uri in China, compania reusind in acest trimestru fiscal sa intreaca Oppo, dupa ce in cel anterior o facuse oricum, iar iPhone 8 mai are mult de recuperat in acest segment.

iPhone 8 a inregistrat vanzari mai bune decat iPhone 7 in China in comparatie cu T3 2016, deci chinezii privesc cu ochi mai buni noul telefon in comparatie cu restul planetei. Chinezii au cumparat si iPhone X in numar destul de mare in cursul saptamanii trecute, insa este de asteptat ca vanzarile bune ale iPhone 8 sa nu continue si in cel de-al patrulea trimestru fiscal, dupa ce iPhone X va fi lansat oficial.

iPhone 8 nu a avut parte de un succes la fel de mare si in alte piete in care a fost lansat, China fiind o exceptie pentru cei de la Apple din multe puncte de vedere. Partea buna pentru Apple este ca iPhone 8 este in atentia chinezilor si arata ca exista clienti care sa-l cumpere chiar si in cantitati suficient de mari, dar probabil ca iPhone X va atrage atentia de la el si lumea se va concentra in principal pe modelul nou.