iPhone X – Cel mai Complex Test pentru Face ID

iPhone X are Face ID trecut prin cel mai complex test de pana acum pentru a ne arata cat de sigur este sistemul de recunoastere faciala al Apple.

iPhone X trece prin cel mai complex test pentru Face ID facut pana acum, iar asta pentru a ne arata cat de sigura este tehnologia folosita de catre compania Apple pentru recunoasterea faciala din telefon. Vorbim despre un test in care Face ID din iPhone X are verificata siguranta in diverse momente de utilizare, dar in care vedem si la ce este susceptibil in momentul in care exista dorinta de a il pacali.

iPhone X este prezentat intai in utilizarea obisnuita cu situatii in care telefonul este deblocat si cat de rapid se face asta, desi el nu va intrece vreodata Touch ID in viteza de deblocare. iPhone X poate fi folosit fara probleme cu unii ochelari, sau chiar cu o caciula, insa daca in decursul timpului nu invatasa ne recunoasca cu barba sau mustata, e putin probabil sa o faca in situatia in care ne “vede” pentru prima oara cu ele.

iPhone X are un Face ID care nu poate fi pacalit folosind poze ale fetelor noastre, asa cum a si promis compania Apple, si asa cum nu se intampla cu telefoanele Android, care pot fi pacalite. Chiar daca vorbim despre o reprezentare fizica a fetei noastre, sau o poza afisata pe ecranul unui telefon, iPhone X are un Face ID care nu poate fi pacalit in aceste situatii, deci datele sunt in siguranta.

iPhone X – cel mai complex test pentru Face ID

iPhone X rezista foarte bine si la mastile care sunt puse in fata Face ID, chiar daca ele reprezinta foarte bine fata persoanei care detine telefonul, recunoasterea faciala nu este facuta de telefon. Compania Apple s-a laudat cu faptul ca iPhone X nu poate fi pacalit de masti, chiar daca sunt facute de catre profesionisti de la Hollywood, iar acest test confirma fara dubiu faptul ca americanii nu au mintit.

iPhone X nu poate fi pacalit nici de fratii nostri, care seamana cu noi, dar care nu ne sunt gemeni, compania Apple spunand totusi ca aici ar putea aparea diverse probleme pentru Face ID. iPhone X are totusi probleme cu tripletii, aici Face ID reusind sa fie pacalit de catre unul dintre cei trei frati folositi pentru a testa recunoasterea faciala, insa acelasi lucru este valabil si pentru gemeni.

iPhone X complex test face id

iPhone X are demonstrat in acest clip video faptul ca securitatea este importanta pentru compania Apple si ca Face ID este mai sigur decat pare la o prima vedere. Desigur ca nu vorbim despre un sistem care nu poate fi invins, dar pana acum singurele situatii in care Face ID a fost pacalit au fost cele in care gemeni sau tripleti au folosit iPhone X, in rest recunoasterea faciala nefiind pacalita de cineva.