Apple acuzata ca a Dezvaluit Secrete Industriale

Apple este acuzata ca a dezvaluit secrete industriale, un nou proces fiind intentat impotriva celor din Cupertino, acuzatiile fiind fara precedent.

Apple este acuzata de catre compania Qualcomm ca a dezvaluit secrete industriale catre Intel, cei din urma concurand cu Qualcomm pentru comenzi de modem-uri dedicate iPhone si iPad-urilor. Acuzatia a fost formulata intr-un nou proces pe care Qualcomm l-a depus la o instanta americana impotriva celor de la Apple, Intel beneficiind, in aparenta, de software dezvoltat de catre cei de la Qualcomm.

Intel ar fi utilizat software-ul celor de la Qualcomm pentru a-si dezvolta modemurile care au ajuns intre timp in iPhone si iPad-urile companiei Apple, iar aceasta este o problema majora. Nu se stie ce fel de dovezi are Qualcomm pentru a sustine aceste acuzatii in instanta, insa daca sunt adevarate, atunci compania Apple nu mai poate comenta cand vine vorba despre dezvaluirea secretelor telefoanelor iPhone de catre presa.

Daca Apple le-a oferit intr-adevar celor de la Intel acces la software si/sau hardware proprietar al Qualcomm fara acordul celor din urma, atunci vorbim in primul rand despre ceva imoral, si mai apoi despre ceva ilegal. Desigur ca pentru asta Apple ar putea plati chiar si pana la cateva sute de milioane de dolari in despagubiri catre Qualcomm, insa totul depinde de dovedirea acestor afirmatii in instanta.

Apple si Qualcomm sunt implicate intr-o batalie legala extrem de complexa, pana acum cei de la Qualcomm pierzand 90% din profitul trimestrual in T3 2017, dar lucrurile nu se vor opri aici.

“The chipmaker filed the lawsuit against Apple on Wednesday in California state court in San Diego, adding yet another front to their bitter legal battle. Apple is being sued for breach of a contract that governs the use of software needed to make chips work with other parts of mobile phones and communicate with networks.”

apple secrete industriale