Samsung a fost Intrecuta in Vanzari de iPhone in SUA

Samsung a fost intrecuta din nou in vanzarile de smartphone-uri de catre iPhone intr-o piata extrem de importanta pentru ambele companii, are sunt si partenere.

Samsung a fost intrecuta in vanzarile de smartphone-uri de catre iPhone in SUA, compania coreeana nereusind sa depaseasca Apple intr-o tara foarte importanta de pe glob. SUA este acum a treia cea mai mare piata din segmentul smartphone, iar acolo Samsung a inregistrat vanzari de 9.9 milioane de unitati, conform celor de la Strategy Analytics.

Samsung are vanzari cu 2.1 milioane de unitati mai mici decat cele ale iPhone, insa chiar si asa, coreenii au inregistrat o crestere de 200.000 de unitati in vanzari in raport cu anul 2016. Vanzarile iPhone in SUA au scazut cu 1 milion de unitati, conform analistilor, insa chiar si asa, compania Apple ramane in continuare pe prima pozitie in top 5 vanzatori.

Samsung isi pastreaza pozitia a doua in fata LG, ZTE si Motorola intr- piata in care vanzarile ar fi scazut cu 600.000 de unitati fata de T3 2016. Apple este singurul producator din top 5 pentru care vanzarile au scazut, cu 1 milion de unitati fata de T3 2016, restul inregistrand cresteri marginale, sau semnificative, daca ne uitam la ZTE si Motorola.

Samsung nu prea reuseste in SUA sa intreaca Apple in vanzari, iar asta pentru ca iPhone este foarte popular in tara si coreenii nu au deocamdata “uneltele” necesare pentru a schimba asta. Apple nu va fi depasita prea curand in vanzarile de pe piata americana, insa in alte zone de pe planeta Samsung “domneste” cu vanzarile de telefoane ieftine.

Samsung vanzari iphone