iPhone X vs iPhone 8 – Luminozitatea si Modificarea Culorilor

iPhone X si iPhone 8 sunt comparate in ceea ce priveste luminozitatea ecranelor si nuantele culorilor afisate la privirea lor din unghiuri ascutite.

iPhone X afiseaza nuante diverite ale culorilor ecranului in functie de unghiul din care este privit noul ecran OLED ale companiei Apple si v-am spus despre aceasta problema. In articolul privind experienta cu ecranul iPhone X v-am spus ca aceasta deviatie in afisarea culorilor pe ecranul telefonului este o problema care ma cam enerveaza si poate veti intelege de ce.

iPhone X afiseaza culori cu o tenta albastra cand unghiul de vizualizare este foarte ascultit, iar cand privim ecranul de la un unghi mai mare, culoarea devine mai calda. Problema este ca in timp ce-l folosesti in mana pentru a scrie, sau naviga prin meniuri, aceasta schimbarea a culorilor se observa foarte usor si devine enervanta dupa o anumita perioada.

iPhone X vs iPhone 8 – luminozitatea si modificarea culorilor

iPhone X sufera aici de o problema mai veche a ecranelor OLED, aceasta cu nuanta culorilor fiind proeminenta cand telefonul e folosit in lumina scazuta, in lumina naturala ea avand efecte extrem ce mici. Trecand peste asta, in lumina naturala, iPhone X pare sa aiba o luminozitate mai buna decat iPhone 8, compania Apple reusind sa impresioneze, desi in trecut ecranele OLED aveau luminozitate mai proasta decat cele LCD.

iPhone X are un ecran mai bun decat al iPhone 8, asta e clar, fie ca vorbim despre luminozitate, sau acuratetea culorilor, dar cand vine vorba despre utilizarea din unghi, lucrurile se schimba. Apple nu are ce sa faca in acest caz si va trebui sa ne obisnuim cu totii cu aceasta schimbare, pentru ca e putin probabil ca ea sa fie reparata pre acurand.

13 COMENTARII

  1. Cred ca poti citi un text mai bine de pe X cand este inclinat atat de tare, pt ca vei avea text negru pe un alb rece vs un gri gros
    oled vs ips

  2. Nu eram eu entuziasmat de la început cu super uber oled-ul asta,rămân eu liniștit la LCD-ul meu nașpa. Și asta e doar începutul.

  3. Nu mi se pare așa mare scofala, dar m-aș aștepta la mai mult de la un telefon de 6000 de lei. Adică dacă tot as da atâția bani, n-as vrea sa am probleme ca un android de 100€.

  4. Nu știu ce teste a-ți făcut voi dar eu am pus iPhone X lângă Galaxy S7 Edge, ambele cu luminozitatea la maxim și cu TrueTone dezactivat. Rezultatul este ca albul de pe iPhone X este mult mai alb decât cel de la S7 Edge, indiferent din unghiul din care ma uit la dispozitiv. După doar o săptămâna de utilizare, ecranul iPhone X mi se pare superior S7 Edge-ul pe care îl dețin. Inclusiv in lumina puternica a soarelui, luminozitatea și contractul ecranul își face treaba cu brio. Iar TrueTone îl țin activat tot timpul deoarece am observat ca nu-mi mai simt ochii obosiți ca înainte, cu Galaxy-ul.

  5. Aici nu te contrazic pentru ca nu dețin un Note 8. Eu vroiam doar sa spun ca sunt foarte mulțumit de ecranul iPhone X și ca in cazul meu nu simt absolut deloc ca am făcut un downgrade.

  6. in primul minut din film uitati-va la iconitele Weather pe ambele ecrane si trageti singuri concluziile (si apa pe tehnologia oled)