iPhone X vs iPhone 8 – Luminozitatea si Modificarea Culorilor

iPhone X si iPhone 8 sunt comparate in ceea ce priveste luminozitatea ecranelor si nuantele culorilor afisate la privirea lor din unghiuri ascutite.

13

iPhone X afiseaza nuante diverite ale culorilor ecranului in functie de unghiul din care este privit noul ecran OLED ale companiei Apple si v-am spus despre aceasta problema. In articolul privind experienta cu ecranul iPhone X v-am spus ca aceasta deviatie in afisarea culorilor pe ecranul telefonului este o problema care ma cam enerveaza si poate veti intelege de ce.

iPhone X afiseaza culori cu o tenta albastra cand unghiul de vizualizare este foarte ascultit, iar cand privim ecranul de la un unghi mai mare, culoarea devine mai calda. Problema este ca in timp ce-l folosesti in mana pentru a scrie, sau naviga prin meniuri, aceasta schimbarea a culorilor se observa foarte usor si devine enervanta dupa o anumita perioada.

iPhone X vs iPhone 8 – luminozitatea si modificarea culorilor

iPhone X sufera aici de o problema mai veche a ecranelor OLED, aceasta cu nuanta culorilor fiind proeminenta cand telefonul e folosit in lumina scazuta, in lumina naturala ea avand efecte extrem ce mici. Trecand peste asta, in lumina naturala, iPhone X pare sa aiba o luminozitate mai buna decat iPhone 8, compania Apple reusind sa impresioneze, desi in trecut ecranele OLED aveau luminozitate mai proasta decat cele LCD.

iPhone X are un ecran mai bun decat al iPhone 8, asta e clar, fie ca vorbim despre luminozitate, sau acuratetea culorilor, dar cand vine vorba despre utilizarea din unghi, lucrurile se schimba. Apple nu are ce sa faca in acest caz si va trebui sa ne obisnuim cu totii cu aceasta schimbare, pentru ca e putin probabil ca ea sa fie reparata pre acurand.