Mac-urile au Mentinut Apple in Top 5 Producatori de Laptop-uri

Mac-urile n-au avut un T3 2017 prea rau, mentinand compania Apple in topul producatorilor de laptop-uri, chiar daca vanzarile n-au fost mari in comparatie cu cele ale concurentei. In ciuda acestui lucru, cu 4.43 miloane de Mac-uri vandute la nivel global, compania Apple s-a plasat pe locul 4 in topul celor mai mari 5 producatori de laptop-uri in momentul de fata.

Vanzarile de Mac-uri au crescut cu 11% fata de T3 2016, in timp ce cresterea pietei a fost de 7%, deci Apple a avut parte de o evolutie mai buna decat media pietei producatorilor. Facand o comparatie cu restul, cota de piata a Apple este injumatatita fata de cea a HP sau Lenovo, dar asta e normal, pentru ca vinde laptop-uri mult mai scumpe decat ei.

Fata de dell Apple si-a redus diferenta in cota de piata, insa ramane totusi la 5 puncte procentuale de producator, deci mai are foarte multe de recuperat in momentul de fata. Partea interesanta este totusi ca ASUS si Acer au vanzari mai slabe decat compania Apple, desi au o gama foarte variata de laptop-uri care vin cu preturi mult mai mici decat ale americanilor.

Ca sa fiu complet sincer, Apple are vanzari foarte bune si se “tine bine” pe piata laptop-urilor in comparatie cu restul producatorilor, desi vinde produse atata de scumpe.

mac vanzari T3 2017