Apple Dezvolta iPhone cu Suport pentru Retele 5G

Apple dezvolta primul iPhone compatibil cu retele 5G, alegand Intel drept partener, in dauna celor de la Qualcomm, cu care este implicata in multe procese.

Compania Apple este serios implicata in procesul de dezvoltare al unui nou model al iPhone care ofera suport pentru retelel 5G ce urmeaza sa fie lansate in urmatorii ani. Conform unor informatii aparute in cursul acestei zile, cei de la Apple lucreaza impreuna cu Intel pentru a dezvolta acest model al iPhone de ultima generatie, lasand in urma Qualcomm, dupa cum era de asteptat.

Cei de la Intel au anuntat ca au finalizat recent primele teste pe modem-urile care sunt create pentru smartphone-uri si ofera suport pentru tehnologiile 5G. Desi aceste componente sunt deocamdata departe de a fi pregatite pentru lansare si implementare in telefoane mobile, in special in iPhone, cei de la Intel lucreaza din greu cu Apple pentru a crea produse care sa aiba si performante bune.

Apple dezvolta iPhone cu suport pentru retele 5G

Inginerii celor de la Apple sunt totusi de parere ca modemurile Intel indeplinesc toate cerintele pentru un iPhone care sa functioneze intr-o retea 5G, desi deocamdata acestea sunt abia in proces de dezvoltare. Daca Intel ar furniza singura modemuri cu suport 5G pentru iPhone, ar intrece Qualcomm din toate punctele de vedere in ceea ce priveste colaborarea cu Apple.

Un iPhone cu suport pentru retele 5G ar fi capabil sa atinga viteze de minim 1 Gbps in retelele de telefonie mobila, in functie de ceea ce ofera si acestea pentru clienti. Intel a inceput sa furnizeze modemuri pentru iPhone inca de anul trecut, cand a fost lansat iPhone 7, si ramane un partener foarte important pentru Apple, in lumina bataliilor legale cu Qualcomm.

“Intel has lagged far behind Qualcomm in the modem market, but has a small army working on 5G, numbering in the “multiple thousands,” the source estimates. The initiative to provide the 5G modem for the iPhone is now considered a “must-win” for Intel.”

iPhone X retele 5G