Apple vrea sa produca iPhone si Mac cu materiale reciclate

Apple intentioneaza sa produca iPhone si Mac folosind doar piese reciclate, americanii lucrand din greu pentru a isi indeplini obiectivul principal.

In eforturile sale de a salva planeta, compania Apple doreste sa foloseasca materiale reciclate pentru a produce viitoarele iPhone si MacBook ce vor fi vandute la nivel global. Recent cei de la Apple au fost laudati pentru eforturile in a folosi in productia iPhone si Mac materiale care nu provin din zone de conflict, insa americanii vor sa duca lucrurile mai departe.

Apple vrea sa faca un iPhone “verde”, adica sa foloseasca doar materiale regenerabile in telefoanele pe care le va lansa la nivel global. Asta inseamna ca Apple va utiliza materiale din vechile sale produse pentru a crea altele noi, lucru pe care extrem de putin companii le fac in momentul de fata, dar cu care Apple se va mandri serios dupa ce va lansa primele produse.

Apple incearca de ani de zile sa evite sa cumpere materie prima extrasa din zonele de conflict si in mare masura reuseste sa faca asta, dar se pare ca vrea si mai mult. Cei de la Apple au de doi ani roboti care dezasambleaza telefoanele iPhone pentru ca piesele din ele sa fie reutilizate, insa asta nu e suficient, asa ca duc lucrurile si mai departe acum.

Daca va reusi compania Apple sa creeze un iPhone doar din piese reciclate este foarte greu de spus, insa ambitia si banii celor din Cupertino pot realiza asta. Totul tine de dorinta americanilor de a face un telefon care sa fie “prietenos” cu natura, pentru ca initiativa nu aduce profit mai mare pentru americani, ci doar admiratia unora dintre clienti, celor care le pasa.

““What we’ve committed to is 100 per cent recycled material to make our products, or renewable material. We’re working like gangbusters on that. As far as I know, we’re the only company in the sector trying to figure that out. Most people talk about recycling electronics but the material is not necessarily used in new electronics.”

iPhone reciclat