Apple a Brevetat un Ecran Pliabil pentru iPhone

Un iPhone pliabil va deveni la un moment dat realitate, compania Apple brevetand deja ecranul care va fi folosit in acest viitor produs foarte asteptat.

Compania Apple a brevetat recent un ecran pliabil pentru iPhone conform oficiului pentru Brevete de Inventie si Marci din SUA. Dupa toate zvonuri care dadeau de inteles ca Apple va lansa un smartphone pliabil, ei bine iata ca acum avem si o prima dovada a faptului ca intentia de a face asta chiar exista si se fac unele progrese.

O serie de zvonuri recente sugerau faptul ca Apple si LG colaboreaza pentru a lansa pe piata un iPhone cu ecran pliabil, deci un smartphone pliabil. In brevetul de inventie inregistrat companiei Apple se specifica faptul ca ecranul poate fi indoit precum paginile unei carti, deci exista cu siguranta prototipuri care sunt deja testate.

Partea interesanta este ca in acest brevet de inventie se vorbeste si despre posibila folosire a tehnologiei microLED pentru ecran, lucru care n-ar fi greu de crezut. Apple dezvolta ecrane microLED pentru iPhone de cativa ani si recent a redus investitiile in tehnologie, dar asta nu inseamna ca o va abandona, ci doar ca ea nu e inca pregatita.

Totusi, inainte de a putea lansa un iPhone pliabil, compania Apple ar trebui sa aiba un dispozitiv complet functional si parteneri capabili sa-l produca in cantitatile cerute. Avand in vedere ca e putin probabil ca aceste conditii sa fie indeplinite prea curand, vom avea cu siguranta destul de mult de asteptat pana cand primul iPhone pliabil va fi lansat.

“An electronic device may have a flexible portion that allows the device to be folded. The device may have a flexible display. The flexible display may have a bending region that allows the display to bend along a bend axis when the device is folded.”

iPhone pliabil Apple