Marea Britanie vrea sa Culeaga Impozite de la Apple

Apple va avea in curand probleme si in Marea Britanie, deoarece autoritatile vor sa-i taxeze vanzarile din tara, pentru ca impozitele sa fie platite local.

Guvernul Marii Britanii este hotarat sa colecteze taxe de la compania Apple, sau cel putin asta da de inteles prin ceea ce a anuntat in cursul acestei zile. Conform unui membru al guvernului Marii Britanii, tara urmeaza sa perceapa impozite pentru vanzarile care sunt facute pe teritoriul sau, chiar daca incasarile ajung intr- alta tara in care ele sunt mai mici.

Totul are la baza o schimbare a legislatiei care ar trebui sa faca imposibile tertipurile fiscale de care compania Apple se foloseste acum pentru a-si creste profitul. Conform estimarilor guvernului, impozitele adunate de la companii ca Apple, Amazon, etc, ar trebui sa aduca 1 miliard de dolari la buget in urmatorii 5 ani, insa incasarile ar putea fi mai mari daca legislatia ar fi mai buna.

Practic, pentru vanzarile facute in Marea Britanie compania Apple platea impozite in Irlanda, deci britanicii nu primeau mai nimic pentru ce se intampla in tara lor. Acum Apple pare sa-si fi mutat afacerile intr-o insula din apropierea Frantei pentru a evita plata impozitelor in Irlanda, dar va fi obligata sa faca plati si in Marea Britanie.

Daca Marea Britanie si alte tari europene importante vor incepe sa perceapa impozite corecte companiei Apple si altor companii americane, atunci profiturile lor vor scadea dramatic. Asta ar putea afecta preturile de vanzare ale produselor, dar si investitiile in cercetare si dezvoltare, deci in final consumatorii ar putea avea de suferit.

“Multinational digital businesses pay billions of pounds in royalties to jurisdictions where they are not taxed and some of those relate to UK sales. This does not solve the problem, but it does send a signal of our determination and we will continue work in the international arena to find a sustainable and fair long-term solution that properly taxes the digital businesses that operate in our cyberspace.”

Marea Britanie impozite Apple

3 COMENTARII