Prima Pagina iPhone X Cel mai scump iPhone X Costa cat o Masina

Cel mai scump iPhone X Costa cat o Masina

Cel mai scump iPhone X, cu pret oficial, va costa cat o masina ieftina pentru ca Apple vrea sa faca profit cat mai mare din vanzarea telefoanelor sale.

iPhone X urmeaza sa fie pus in vanzare in cateva tari noi in cursul lunii viitoare, iar printre ele se afla si Brazilia, o tara cu foarte multi fani Apple si o fabrica in care sunt asamblate telefoanele Apple. In ciuda faptului ca produsele Apple sunt foarte populare in tara, se pare ca noul model de telefon va fi vandut la un pret urias acolo.

Vorbim despre un pret de 2150 de dolari pentru iPhone X in Brazilia si acesta va fi pretul oficial de vanzare pentru telefon chiar la compania americana. Deci brazilienii vor plati de 2 ori mai mult decat americanii pentru noul model de telefon, iar asta ca sa vedeti ca se poate si mai rau decat in Europa, unde costul e cu aproape 200 de dolari mai mare.

Motivul pentru care iPhone X este atat de scump in Brazilia sta in faptul ca legislatia locala impune un impozit de 60% pe produsele importate a caror valoare nu depaseste 3000 de dolari. iPhone X intra in aceasta categorie asa ca, exact precum in cazul celorlalte modele, va fi vandut la un pret extrem de mare in tara pentru clienti.

Desi Foxconn are o fabrica in Brazilia in care asambleaza telefoane iPhone, vorbim despre modele mai vechi, care sunt vandute in tara fara acea taxa de import. Pana cand iPhone X va fi asamblat in China, ceea ce ar putea dura chiar si 1 an, pretul de vanzare al telefonului va fi urias, insa avand in vedere cati traficanti de droguri sunt pe acolo, nu e greu de crezut ca va fi si cumparat de multa lume.

Costa iPhone X scump masina

 • RaduD

  Ei da! Având un așa exemplu, la noi pare curată pomana…

 • florian-de

  si cel mai ieftin, tot cat o masina costa

 • Srb Srb

  Cat o masina sh totusi

 • Adioff

  O masina de 1100€ , nu e masina … e un harb . Scuze , androizi ..

 • Stai liniștit, nici o mașina de 7000€ nu-ți garantează ca nu poate fi un hârb. Depinde de drumurile pe care a rulat, de ce benzină s-a folosit, de reviziile care s-au făcut și nu în ultimul rând, de șofer și de stilul de condus. La începutul acestui an am vândut vechea mașina, un Mitsubishi Galant, cu 300.000km. Am avut-o timp de 4 ani și plătisem 1200€. Chiar anul trecut, in iarna, când am fost la munte cu ea, in timp ce eu urcam liniștit cu “rabla” mea de 1200€ vedeam trase pe dreapta mașini de 5, 10, 15 mii €, unele chiar mărci de “fițe”.

 • Bogdi

  Lasă-l ca el nu are bani nici de un iPhone dar de un “hârb”