iPhone X a Generat o Scadere Substantiala a cotei de piata a iOS

iPhone X a afectat serios cota de piata a iOS in T3 2017, aceasta scazand substantial din cauza numarului mare de clienti care a asteptat lansarea noului telefon.

iPhone X, sau mai bine zis lansarea intarziata pentru noul telefon al companiei Apple, a generat o scadere substantiala a cotei de piata a iOS in tari importante pentru cei din Cupertino. Conform celor de la Kantar Worldpanel, cota de piata a iOS a scazut in cele mai importante 5 tari europene, SUA, Australia si Japonia in cele trei luni incheiate inaintea lansarii iPhone X.

iPhone X a determinat foarte multi fani ai Apple sa-l astepte si sa ignore iPhone 8 si iPhone 8 Plus, iar Marea Britanie este tara in care a fost cea mai mare scadere, de 8.5% a cotei de piata. Germania a inregistrat o scadere cu 1.6% a cotei de piata a iOS din cauza iPhone X, in timp ce in Franta ea a sazut cu 0.6%iar in Italia cu 0.5%.

Spania este singura tara europeana in care cota de piata a iOS a crescut cu 4.4%, desi acolo in general erau scaderi, spaniolii neparand sa fie prea interesati de iPhone X. In SUA avem o scadere cu 7.6% a cotei de piata a iOS din cauza asteptarii dupa lansarea iPhone X, majoritatea fiind furata de catre Android, asa cum era de asteptat.

iPhone X a Generat o Scadere Substantiala a cotei de piata a iOS

In China cota de piata a iOS a inregistrat o crestere de 0.5%, in mod surprinzator, semn ca iPhone 8 si iPhone 8 Plus sunt foarte populare in randul chinezilor, probabil chiar si acum. In Australia cota de piata a iOS a scazut cu 0.2%, iar in Japonia cu 6.9%, aceasta din urma tara fiind totdeauna in topul celor unde compania Apple avea cresteri si unde cota de piata a iOS e mai mare decat cea a Android, inca.

“It was somewhat inevitable that Apple would see volume share fall once we had a full comparative month of sales taking into account the non-flagship iPhone 8 vs. the flagship iPhone 7 from 2016. This decrease is significant and puts pressure on the iPhone X to perform. Considering the complete overhaul that the iPhone X offers, consumers may be postponing their purchase decisions until they can test the iPhone X and decide whether the higher price, compared to the iPhone 8, is worth the premium to them.”

iPhone X a adus probleme mari pentru cei de la Apple, per total cota de piata a iOS scazand in tarile importante, datele fiind masurate pana in ziua de 31 septembrie, cand s-a incheiat T3 2017. De atunci si pana in momentul lansarii iPhone X e putin probabil sa se fi intamplat ceva spectaculos, dar probabil lansarea va genera in final cresteri ale cotelor de piata.

iPhone X ne arata in aceste date cat de asteptat a fost iPhone X de catre fanii companiei Apple, iar daca mai aveati dubii cu privire la asta, poate ca acum sunteti pe deplin lamuriti. iPhone X, in ciuda pretului mare de vanzare, este un telefon care a fost si ramane asteptat de foarte multa lume, compania Apple abia reusind sa acopere cererea pentru el.

iOS cota piata 2017