iPhone X. Apple Investeste in Compania care Produce Camera TrueDepth

Apple face o investitie majora impotriva producatorilor de telefoane Android, asigurandu-si suprematia pentru iPhone X pe piata smartphone.

Apple a anuntat astazi ca va investi suma de 390 de milioane de dolari intr-o companie numita Finisar Corp, ea fiind specializata pe productia camerelor TrueDepth folosite in iPhone X. Investitia vine cel mai probabil din cauza nemultumirilor privind greutatea cu care aceste componente au fost produse, dar si pentru a asigura un flux continuu de camere TrueDepth pentru produsele ce vor fi lansate in 2018.

Finisar va folosi banii de pe urma acestei investitii pentru a construi o noua fabrica in Texas, deci Apple va detine cel mai probabil o parte din aceasta si va avea costuri mai mici pentru componente. Banii investiti acum de catre compania Apple provind dintr-un fond special creat pentru a investi in fabrici de acest gen, deci Apple si-a gandit o strategie interesanta pentru viitor.

iPhone X. Apple Investeste in Compania care Produce Camera TrueDepth

Finisar va putea sa creasca substantial productia de camere TrueDepth pentru iPhone X si viitoare produse Apple in anii urmatori, deci vorbim despre o colaborare pe termen lung intre companii. Apple se “leaga” practic de Finisar prin aceasta investitie, dar se asigura deasemenea si de faptul ca ai sai competitori din lumea Andorid nu vor putea copia prea rapid camera TrueDepth.

“VCSELs power some of the most sophisticated technology we’ve ever developed and we’re thrilled to partner with Finisar over the next several years to push the boundaries of VCSEL technology and the applications they enable. Technology is only as good as the people behind it, and Finisar is a company with a long history of putting its employees first and supporting the community it’s a part of. We’re extremely proud that our involvement will help transform another American community into a manufacturing powerhouse.”

iPhone X a fost anuntat in toamna anului 2016 ca fiind cu 2 ani inaintea telefoanelor Android multumita Face ID si camerei TrueDepth, insa Huawei ne-a aratat ca distanta e mai mica. In ciuda acestui lucru, nici Huawei sinici alti producatori Android nu prea au la cine sa apeleze pentru a cumpara camere similare celei TrueDepth in cantitati mari, asa ca va fi interesant de vazut cand vor putea copia ce ofera Apple.

iPhone X investitie camera truedepth

2 COMENTARII

  1. Se pare ca Huawei a reusit implementarea scanarii faciale 3D , cu sau fara camerele lui Finisar si cumva in paralel cu Apple si chiar de o maniera mai performanta , dupa cum sustin ei . Nu incepeti iar cu copierea facuta intr-o luna pt ca nu e posibil.
    Mai mult ca sigur , Finisar nu este singura companie care poate livra asemenea camere , asa ca cei care vor sa implementeze acest tip de scanare faciala , o vor face face foarte repede.