Traficul de date al Apple, Google, Facebook, Microsoft a fost Furat de o companie din Rusia

Traficul de internet al Apple, Google, Microsoft si Facebook a fost interceptat de catre rusi timp de 2 ore, foarte multe date fiind furate de catre ei.

Traficul de internet cu datele transferate de catre Apple, Google, Facebook, Microsoft a fost reroutat zilele trecute prin serverele unei companii rusesti ce era aparent inactiva pana la incident. Vorbim despre o preluare intentionata a traficului de date al Apple, Google, Facebook, Microsoft de catre serverele acestei companii fara vreun avertisment prealabil si fara a fi oferita vreo explicatie pentru asta.

Practic, timp de 2 ore, informatiile transmise dinspre si inspre serverele Apple, Google, Facebook, Microsoft au trecut prin serverele unei companii rusesti, cativa TB de date fiind preluati de ea. Totul vine ca o surpriza acum, desi in august s-a intamplat ceva similar cu alte companii, insa vorbim acum despre 4 dintre cele mai cunoscute companii IT de pe planeta, ale caror trafic de internet a fost furat.

Vorbim aici despre orice ar fi transmis utilizatorii lor catre ele, de la parole, transferuri de bani, informatii confidentiale, poze si multe, multe altele, totul fiind in mod teoretic criptat intre servere. Teoretic rusii ar fi putut salva datele fara a le putea decripta, dar avand in vedere ca mai nimic nu este sigur in ziua de azi, e posibil ca ei sa poata accesa datele.

“Traffic sent to and from Google, Facebook, Apple, and Microsoft was briefly routed through a previously unknown Russian Internet provider Wednesday under circumstances researchers said was suspicious and intentional.”

Avand in vedere ca Rusia este la mijloc, adevarul nu va fi aflat prea curand, nici ce fel de date au ajuns la rusi, blocuri de cate 40 – 80 de adrese IP fiind afectate de catre aceasta reroutare. Din pacate, se pare ca rusii au curajul de a face cam orice fara ca cineva sa ii opreasca, iar daca noi masuri de securitate nu vor fi impuse, atunci exista riscul foarte mare ca incidente similare sa se repete in viitor.

rusi trafic internet apple facebook microsoft

2 COMENTARII

  1. Rusii baieti destepti. Investesc in informatica. Noi bagam 6 miliarde de dolari in rachete. La banii astia iei 1000 din cei mai mari IT-isti/hackeri/crackeri din lume si ii platesti cu $50.000/luna timp de 10 ani. Si pui in kur orice tara te ataca sau toata planeta daca vrei. Degeaba ai tancuri si rachete, daca in caz de razboi rusii iti intercepteaza comunicatiile, iti golesc bancile, iti inchid energia etc. Sau chiar iti ghideaza ei rachetele