Apple. 9 Procese din Cauza Performantelor iPhone, cu Cereri Ridicole

Apple este reclamata in 9 procese de catre clientii care sunt suparati ca le sunt incetinite iPhone-urile si cer despagubiri tot mai ridicole.

Apple a fost actionata in judecata in 9 procese separate dupa ce a recunoscut in mod oficial ca incetineste iPhone din cauza gradului de uzura al bateriei, clientii simtindu-se inselati de compania americana. Ieri v-am spus despre al cincilea proces in care doi israelieni cer 125 de milioane de dolari de la Apple pentru incetinirea iPhone, iar astazi vorbim de altul.

Intre timp s-au mai descoperit alte 4 procese deschise impotriva Apple din cauza iPhone, dar intr-unul dintre ele clientii cer daune de 999 de miliarde de dolari de la compania americana. Desigur ca nicio instanta nu va acorda o asemenea suma drept daune, dar macar asa putem vedea la ce s-a ajuns in ceea ce priveste situatia in care s-a bagat compania Apple.

Apple. 9 Procese din cauza performantelor iPhone, cu cereri ridicole

Apple e acuzata si in acest proces ca si-a inselat clientii cand le-a incetinit iPhone-urile fara a le spune ce face si care e solutia pentru a pastra performantele la un nivel ridicat. Clientii spun ca au fost pacaliti sa-si cumpere telefoane noi deoarece modelele vechi erau foarte incete, desi ele puteau avea performante mai bune cu o simpla inlocuire a bateriei, care e mai ieftina decat cumpararea unui telefon nou.

“Each member of the Class had to buy a newer iPhone model because the performance of their older iPhone model had slowed down as a result of Defendant’s purposeful conduct. Each member of Class was denied the use, utility and value of the older iPhone model because of the slowdown of performance.”

Realitatea este ca Apple si-a pierdut foarte mult din credibilitate, din punctul meu de vedere, cu aceasta decizie de a incetini telefoanele in mod arbitrar fara a spun ce face si ce solutii exista pentru a evita asta. Acum avem 9 procese cunoscute deschise impotriva Apple, insa numarul lor va creste si cand se va ajunge la o cifra suficient de mare, compania va gasi o metoda prin care sa ofere posibilitatea de a dezactiva modificarile manual, cred eu.