Apple: 40 de Procese si Sute de Mii de Clienti Suparati

Apple are peste 40 de procese deschise si sute de mii de clienti suparati din cauza faptului ca performantele iPhone sunt limitate dupa degradarea bateriei.

apple 40 procese sute mii clienti

Apple a adunat pana acum 40 de procese in lumea intreaga, majoritatea in SUA, din cauza deciziei sale de a limita performantele iPhone in urma degradarii bateriei telefoanelor vandute in ultimii 3 ani. Numarul este unul fara precedent pentru cei din Cupertino, iar asta pentru ca el are la baza clienti nemultumiti, nu alte companii care o acuza ca le-ar fi folosit fara drept tehnologiile in produse lansate.

Cele 40 de procese in care este acuzata Apple de limitarea performantelor iPhone aduna cateva sute de mii de clienti din intreaga lume, daunele cerute fiind de ordinul miliardelor de dolari, sau peste 1000 daca luam in calcul una dintre cereri. 370.000 dintre toti acesti clienti sunt doar din Coreea de Sud, o tara extrem de importanta pentru Apple deoarece este “taramul” natal al celor de la Samsung, principala sa rivala.

Americanii au deschis cel mai mare numar de procese impotriva Apple, mai bine de jumatate din total, insa Coreea de Sud aduna deocamdata cel mai mare numar de clienti nemultumiti, acesta fiind deasemenea in continua crestere. Apple nu a comentat in vreun fel numarul mare de procese care au fost deschise impotriva sa, dar la un moment dat va trebui sa o faca, mai ales ca va si trebui sa se apere impotriva lor.

Apple a deschis “cutia Pandorei” cand a recunoscut ca limiteaza performantele iPhone si nimeni nu stie ce mai poate iesi de acolo dupa ce in Franta a fost deschisa o ancheta penala impotriva celor din Cupertino. Autoritatile din SUA au inceput deasemenea sa puna intrebari, la fel si cele din Coreea de Sud, asa ca acest scandal este foarte departe de a se termina.

“Apple was hit with a new wave of Class Action lawsuits totaling 13 for this week alone, giving us a grand total of 40 to date. There were 8 filed in three separate reports (one, two and three) and today another 5 are being covered in this report that were filed with the courts on January 11th and 12th. The lawsuits, as presented below, include 3 from San Jose, 1 from Miami and another from Chicago.”