Presedintele Apple Vorbeste despre Dependenta de iPhone

Presedintele Apple, Tim Cook, vorbeste intr-un nou interviu despre dependenta de iPhone si importanta tehnologiei in lumea in care traim.

Presedinte Apple tehnologie

Presedinetele Apple, Tim Cook, a vorbit intr-un interviu recent despre dependenta de iPhone, dupa ce Apple a fost criticata pentru lipsa mai multor functii de control parental in iOS. Tim Cook sustine ca el nu crede in folosirea exagerata a tehnologiei, adica in utilizarea smartphone-urilor, tabletelor, sau calculatoarelor pentru perioade prea lungi de timp de-al ungul zilei.

Tim Cook nu are copii, insa spune ca i-a impus unele limite nepotului sau in ceea ce priveste tehnologia, el afirmand ca nu vrea ca acesta sa foloseasca retele de socializare. In rest, Tim Cook sustine inclusiv utilizarea de tablete si smartphone-uri in scoli in timpul orelor de curs, dar nu chiar pentru toate, deoarece tehnologia nu e chiar atat de utila in orice situatie.

Mergand si mai mult pe ideea ca tehnologia este foarte importanta, Tim Cook sustine ca este mai important sa inveti cum sa codezi decat sa inveti o limba straina. El spune ca limbajele de programare sunt “limbi de circulatie internationala” care te ajuta sa intri in contact cu 7 miliarde de dolari, dar norocul americanilor este ca ei deja vorbesc cea mai cunoscuta limba de pe glob, engleza.

“I don’t believe in overuse [of technology]. I’m not a person that says we’ve achieved success if you’re using it all the time. I don’t subscribe to that at all. There are still concepts that you want to talk about and understand. In a course on literature, do I think you should use technology a lot? Probably not. There here are some things that I won’t allow; I don’t want them on a social network. I think if you had to make a choice, it’s more important to learn coding than a foreign language. I know people who disagree with me on that. But coding is a global language; it’s the way you can converse with 7 billion people.”

Afirmatiile lui Tim Cook contrasteaza cumva promisiunea Apple de a implementa mai multe functii de control parental pentru iPhone, iar asta spune multe despre principiile presedintelui Apple. In ciuda convingerilor personale, Tim Cook stie care sunt nevoile utilizatorilor produselor Apple, in aceasta situatie particulara, si pe pune deasupra celor proprii.

4 COMENTARII

  1. “Tim Cook stie care sunt nevoile utilizatorilor produselor Apple” Cea mai bună gluma ? Dacă știe ca spre exemplu vrem dark mode, ei ce fac? Scad performanțele, nu? ?

  2. Eu cred ca ideea reclamei cu urcatul copilului in pom cu un ditamai iPad Pro i-a venit lui Tim după ce s-a urcat nepotul in pom cu tableta in mâna!

  3. Mai era o companie finlandeza care timp de peste 10 ani a fost lider de piata, “too big to fail”. Si finlandezii stiau mai bine ce vor clientii inainte sa vrea de fapt….acum Nokia e un nobody.