Windows 10: Functia ce a Surprins pe TOATA Lumea

Windows 10 urmeaza sa ofere o noua functie pentru utilizatorii de calculatoare din intreaga lume, aceasta afisand datele transmise spre Microsoft.

Windows 10 functia Surprins Lumea

Windows 10 a fost actualizat in multiple randuri in ultimele luni, compania Microsoft implementand o gama foarte variata de functii pentru sistemul sau de operare dedicat calculatoarelor din intreaga lume. Una dintre ele a ramas destul de necunoscuta pana acum, insa ea aduce o functionalitate pe care foarte multi dintre utilizatorii de calculataore cu sistem de operare Windows au cerut-o de ani si ani de zile de la compania americana.

Windows 10 are implementata o functie care le spune utilizatorilor ce fel de date sunt transmise din calculatoarele lor catre serverele companiei Microsoft, compania colectand o varietate de date anonime din calculatoare. Microsoft spune ca face o colecta de date personale ale utilizatorilor care folosesc Windows 10, insa abia acum ofera si posibilitatea de a vedea exact ce fel de informatii sunt transmise din calculatoarele noastre spre serverele sale.

Windows 10 iti spune ce date trimite catre Microsoft

Windows 10 le va oferi utilizatorilor posibilitatea de a accesa un nou program numit Windows Diagnostic Data Viewer, acesta afisand toate datele care sunt colectate de sistemul de operare pentru Microsoft. Toate aceste date ar trebui sa fie anonimizate cand sunt transmise de catre Windows 10 spre serverele Microsoft si ar trebui sa ajute la imbunatatirea sistemului de operare pentru calculatoare, dar nimeni nu stie realitatea din spatele colectarii.

Windows 10 face un mare pas inainte spre transparenta in ceea ce priveste modul in care sunt administrate datele utilizatorilor si in ceea ce priveste modalitatea de transmitere spre serverele Microsoft. Toate calculatoarele cu Windows 10 transmit date catre compania Microsoft daca utilizatorii lor permit asta, insa e posibil ca si chiar daca aceasta functie este dezactivata, date sa fie transmise catre serverele companiei Microsoft fara sa stim.

Windows 10 urmeaza sa fie cel mai folosit sistem de operare de pe planeta incurand, intrecand Windows 7, asa ca aceasta functie va bucura cu siguranta fiarte multi utilizatori ai companiei Microsoft in curand.

windows 10 date trimise microsoft