iPhone 9: Ce Noutati aduce si CAT va Costa ?

iPhone 9 are o serie intreaga de noutati dezvaluite astazi, compaina Apple pregatind schimbari importante, dar si unele compromisuri pentru noul telefon.

iPhone 9 Noutati Costa

iPhone 9 urmeaza sa fie marea surpriza a companiei Apple pentru anul 2018, noul telefon mobil fiind prezentat ca o schimbare majora pentru linia de telefoane pe care cei din Cupertino urmeaza sa o puna in vanzare. Vorbim despre un iPhone 9 care va intra in oferta Apple pe locul pe care iPhone 8 il va elibera, ambele urmand a fi disponibile in continuare, dar primul va veni cu foarte multe schimbari importante pentru toti clientii.

iPhone 9 urmeaza sa fie lansat de catre compania Apple cu un ecran LCD Full Active care are o diagonala de 6.1 inch, deci el va acoperi o suprafata mai mare decat ecranul implementat in iPhone X de catre Apple. Asta inseamna ca iPhone 9 urmeaza sa aiba si dimensiuni mai mari decat iPhone X, sau chiar iPhone 8, asa ca ne putem astepta sa fie ceva intermediar intre iPhone XS si iPhone XS Plus in oferta companiei Apple incepand din toamna acestui an.

iPhone 9 urmeaza sa beneficieze deasemenea de pe urma Face ID, deci va avea un decupaj in partea superioara a ecranului pentru a permite scanarea fetei in vederea recunoasterii faciale. Apple va implementa, desigur, si Animoji pentru utilizatori, insa exista o sansa ca iPhone 9 sa nu fie lansat cu 3D Touch, asa ca ar fi bine sa va pregatiti pentru aceasta posibilitate, compania Apple putand face o schimbare uriasa pentru telefoanele sale.

iPhone 9 – ce noutati aduce si care va fi pretul

iPhone 9 va avea deasemenea integrata si o baterie de capacitate mai mare decat cea oferita in iPhone X, ea urmand a avea o capacitate de 2850 – 2950 mAh, deci cu pana in 235 mAh mai mare. Apple va folosi o placa logica mai mica in iPhone 9 fata de iPhone X, insa bateria nu va fi in forma literei L, ci va fi dreptunghiulara, precum in cazul iPhone 8 Plus, deci vorbim despre cresterea dimensiunii acesteia pentru a avea capacitate mai mare.

iPhone 9 nu va avea totusi o camera duala implementata de catre compania Apple, precum in cazul iPhone X si iPhone XS, dar nici o carcasa din sticla, deci incarcarea wireless ar putea fi deasemenea indisponibila. Apple intentioneaza sa nu ofere nici 4 GB RAM, precum in iPhone XS, ci doar 3 GB RAM, precum in iPhone X, deci iPhone 9 va ramane cu problemele de acum privind tinerea aplicatiilor deschise in fundal.

iPhone 9 se anunta a fi un upgrade importanta in comparatie cu iPhone 8, dar unele compromisuri vor fi facute pentru a putea vinde telefonul la pretul de 700 – 900 de dolari in toamna anului 2018. Compania Apple nu poate implementa prea multe tehnologii noi in iPhone 9 pentru a-l vinde la acest pret, asa ca el va fi o alegere intermediara intre iPhone 8 si iPhone XS in oferta companiei Apple.