Windows: Patch de URGENTA pentru Procesoarele Intel

Windows are disponibil un nou patch de urgenta pentru toate procesoarele Intel care sunt afectate de catre vulnerabilitatile Spectre si Meltdown.

windows patch urgenta procesoare intel

Windows are din acest weekend disponibil un patch de urgenta disponibil din partea companiei Microsoft pentru cei care au procesoare Intel si au instalat patch-urile Spectre si Meltdown. V-am spus saptamana trecuta ca Intel avertiza clientii in legatura cu reporniri aleatorii din cauza patch-urilor pentru problemele sale, iar Microsoft le-a rezolvat intr-un fel.

Microsoft a lansat pentru sistemul de operare Windows un patch special care poate fi descarcat de aici si care impiedica problemele generate de patch-urile anterioare. Intel le-a recomandat oamenilor sa nu instaleze primele patch-uri pentru vulnerabilitatile Meltdown si Spectre, iar acum Windows are cu o masura suplimentara de protectie.

Noul patch de urgenta este disponibil pentru sistemele de operare Windows 7, Windows 8.1 si Windows 10, instalarea impiedicand repornirile aleatorii si pierderea de date din calculatoare. Acest patch de urgenta este obligatoriu pentru toti cei care au instalat versiunile anterioare, deci daca aveti Windows este obligatoriu sa il instalati chiar acum.

“Microsoft has been forced to issue a second out-of-band security update this month, to deal with the issues around Intel’s Spectre firmware updates. Microsoft has issued the update as part of its Windows Update catalog, which means you’ll need to download it manually for now. It’s worth applying it to systems that are experiencing the issues since Intel’s buggy firmware updates.:

Windows nu va afisa acest patch printre cele disponibile prin sistemul de actualizari accesibil prin Control Panel, asa ca va trebui sa il descarcati manual si sa il instalati. Separat de rezolvarea problemelor patch-urilor principale, cel nou pentru Windows ofera protectie inclusiv pentru versiunea a 2-a a Spectre, deci ar fi o greseala sa il evitati in continuare.