iPhone: Vanzari Record Inregistrate in T4 2017

iPhone ar fi inregistrat vanzari record in cursul T4 2017, analistii americani prezentand o situatie extrem de buna in care se afla compania Apple.

iPhone Vanzari Record T4 2017

iPhone ar fi inregistrat vanzari record in T4 2017 pentru compania Apple, conform celor de la Counterpoint, acestia afirmand ca telefoanele celor din Cupertino au insumat 22.39 milioane de unitati vandute. Conform companiei 51.2 milioane de smartphoe-uri au fost vandute in T4 2017 in SUA, iar aproape jumatate dintre acestea au fost ale companiei Apple, cota sa de piata in tara crescand de la 37% la 445 in aceasta perioada, o schimbare uriasa.

44% cota de piata in SUA este cea mai mare valoare inregistrata pentru iPhone tara “natala” a companiei Apple, iar totul ar avea la baza vanzarile foarte bune pe care le-ar fi inregistrat iPhone X in T4 2017. Vanzarile iPhone ar fi crescut cu 20% fata de T4 2016, in timp ce vanzarile totale ale pietei au crescut cu 2%, deci vorbim despre o noua situatie in care produsele Apple au parte de performante mai bune decat ale intregii piete din care fac parte.

iPhone – vanzari record inregistrate in T4 2017

In ciuda zvonurilor privind vanzarile proaste ale iPhone X la nivel global, analistii sunt de parere ca in SUA exista foarte multi clienti dispusi sa plateasca pretul mai mare in baza experientei bune in ecosistemul Apple. Multumita acestei fidelitati foarte mari pentru brand-ul companiei Apple, iPhone se bucura de vanzari excelente in ciuda pretului mare pentru modelele premium, iar cei din Cupertino arata din nou ca auclienti potenti financiar.

“Apple shipped a record 22 million iPhones for the first time ever in a quarter in USA and is note-able and impressive feat because the Q4 promotional season was not nearly as aggressive as previous years.  In addition, upgrade rates are slightly lower year-over-year as smartphone subscribers are holding onto phones longer.  Apple was able to grow their sell through 20% in a market that only grew 2% compared to last year. This means Apple has been successful to take share away from Samsung in the premium.”

iPhone inregistreaza in SUA cam un sfert din vanzarile totale la nivel global, un alt sfert venind doar din China, o tara in care iPhone X a fost extrem de bine primit, iar vanzarile tuturor modelelor iPhone au fost deasemenea foarte bune. Combinand toate aceste informatii, e foarte posibil ca Apple sa stabileasca in 2018 un nou record in materie de vanzari de telefoane iPhone, cu peste 80 de milioane de unitati vandute in intreaga lume.

iPhone X vanzari record sua