Apple: NU ne Pasa daca Oamenii nu mai Cumpara iPhone

Apple a anuntat in cursul noptii trecute ca a fost prea putin interesta de modul in care vor fi afectate vanzarile cand a oferi solutia pentru limitarea performantelor iPhone.

apple pasa oameni cumpara iphone

Apple a prezentat ieri rezultatele financiare pentru T4 2017, uimind intreaga lume cu incasari si profit record, in ciuda faptului ca a vandut mai putine telefoane mobile iPhone, lasand multi analisti destul de dezamagiti. Apple a si discutat rezultatele financiare pentru T4 2017 impreuna cu jurnalistii americani si desigur ca printre intrebarile puse aseara au fost unele care au avut legatura cu problema limitarii performantelor iPhone de catre americani.

Unul dintre jurnalistii care a participat la conferinta audio pentru discutarea rezultatelor financiare pentru T4 2017 l-a intrebat pe presedintele Apple, Tim Cook, daca exista temerea ca programul de inlocuire a bateriilor iPhone va afecta vanzarile. El spune ca atunci cand Apple a luat decizia de a reduce preturile bateriilor pentru iPhone nu s-a luat in calcul faptul ca vanzarile telefoanelor mobile ar putea scadea pe termen lung.

Apple: NU ne pasa daca oamenii nu mai cumpara iPhone

Tim Cook, presedintele Apple, sustine ca decizia de a reduce preturile bateriilor inlocuitoare pentru cele uzate ale iPhone a fost luata deoarece era cea corecta, fara a se lua in considerare posibile pierderi monetare. Desigur ca s-au facut si unele calcule privind banii pe care i-ar pierde compania Apple in urma unei asemenea decizii, dar avand in vedere intregul context al anuntului, cei de la Apple au fost fortati sa ofere o solutie.

“We did not consider what the battery program would do for upgrade rates. Sitting here now, I don’t know how it will impact upgrades. We did it because we saw it as the right thing to do for our customers. The effect on upgrades was not in our thought process in deciding what to do.”

Avand in vedere ca inlocuirea bateriei iPhone vechi cu una noua va readuce performantele la normal, e posibil ca multa lume sa ia in calcul tinerea unui model vechi pentru o perioada mai lunga de timp. In aceasta idee, compania Apple va pierde foarte multi bani pe termen lung, deoarece foarte multi dintre clienti vor decide sa pastreze modelele care inca functioneaza acceptabil in loc sa cumpere modele noi, dar atitudinea aceasta “curajoasa” a Apple este interesanta.

18 COMENTARII

  1. Admin înțeleg ca pentru tine asta e o sursa de venit și cu cât ai mai multe Accesări cu atât mai bine , dar te rog mai lasă clickbaitul asta. Sunt sigur ca lumea ar intra pe site/aplicație și fără titlurile astea de can-can , click sau alte publicații citite de in general de oamenii care au sub 12 clase.

  2. Vor creste pretul pentru spatiul de stocare iCloud, Apple Music si alte servicii, iar astfel pe termen lung nu vor fi in pierdere. Nu m-ar mira ca iOS pe viitor sa fie oferit cu un cost monetizat pentru cine doreste sa faca un upgrade. Asteptam sa fim surprinsi. Compania Apple nu ofera nimic gratis.

  3. Fake news!
    Nu au luat in calcul scaderea vanzarilor versus programul de battery replacement pentru ca nu s-a pus problema to begin with!!!
    Malitios si gratuit!
    Expected better

  4. Dupa ce am primit o actualizare IPadul s-a inchis si a trebuit sa plătesc peste 400 lei sa mi-l repare. Nu vreau sa mai aud vreodata de ei.

  5. E o pl interesanta atitudinea apple, chiar daca schimbi bateria cat o sa te bucuri de telefon ? Juma de an si dupaia o iei de la capat… Nu tata lasa sa ne ofere optiunea de a opri limitarea de performanta ca asa e cel mai bn. Nu am platit 1000 de euro pt un kkat de tel ca dupaia sa ma limiteze jegosii de la apple dupa cel mult un an.. Que se jodan hijos de puta……

  6. Declarația trebuiesc a arate altfel și anume: “Nu ne pasa de cei care cumpără iPhone,pentru noi e important doar sa cumpere!”

  7. Las ca nu ies ei in pierdere nici cu bateriile la 30$/€+ TVA. Chiar credeți ca Apple cumpara bateriile in cantități industriale cu 30$ și le vinde tot cu 30$?
    Pică și de acolo un 20-25$ ca popicu,înmulțit cu câteva milioane de bucăți iese o suma frumușică și de aici.

  8. La cât de bune sunt bateriile din iPhone, cel puțin cele de la 6, 6s, mai mult de 5$ nu ar trebui să-i coste pe cei de la Apple. Asta in cazul in care nu au prins vreo promoție și le-au primit gratis, drept mulțumire ca iPhone se fabrica in China.