Apple: NU ne Pasa daca Oamenii nu mai Cumpara iPhone

Apple a anuntat in cursul noptii trecute ca a fost prea putin interesta de modul in care vor fi afectate vanzarile cand a oferi solutia pentru limitarea performantelor iPhone.

18

apple pasa oameni cumpara iphone

Apple a prezentat ieri rezultatele financiare pentru T4 2017, uimind intreaga lume cu incasari si profit record, in ciuda faptului ca a vandut mai putine telefoane mobile iPhone, lasand multi analisti destul de dezamagiti. Apple a si discutat rezultatele financiare pentru T4 2017 impreuna cu jurnalistii americani si desigur ca printre intrebarile puse aseara au fost unele care au avut legatura cu problema limitarii performantelor iPhone de catre americani.

Unul dintre jurnalistii care a participat la conferinta audio pentru discutarea rezultatelor financiare pentru T4 2017 l-a intrebat pe presedintele Apple, Tim Cook, daca exista temerea ca programul de inlocuire a bateriilor iPhone va afecta vanzarile. El spune ca atunci cand Apple a luat decizia de a reduce preturile bateriilor pentru iPhone nu s-a luat in calcul faptul ca vanzarile telefoanelor mobile ar putea scadea pe termen lung.

Apple: NU ne pasa daca oamenii nu mai cumpara iPhone

Tim Cook, presedintele Apple, sustine ca decizia de a reduce preturile bateriilor inlocuitoare pentru cele uzate ale iPhone a fost luata deoarece era cea corecta, fara a se lua in considerare posibile pierderi monetare. Desigur ca s-au facut si unele calcule privind banii pe care i-ar pierde compania Apple in urma unei asemenea decizii, dar avand in vedere intregul context al anuntului, cei de la Apple au fost fortati sa ofere o solutie.

“We did not consider what the battery program would do for upgrade rates. Sitting here now, I don’t know how it will impact upgrades. We did it because we saw it as the right thing to do for our customers. The effect on upgrades was not in our thought process in deciding what to do.”

Avand in vedere ca inlocuirea bateriei iPhone vechi cu una noua va readuce performantele la normal, e posibil ca multa lume sa ia in calcul tinerea unui model vechi pentru o perioada mai lunga de timp. In aceasta idee, compania Apple va pierde foarte multi bani pe termen lung, deoarece foarte multi dintre clienti vor decide sa pastreze modelele care inca functioneaza acceptabil in loc sa cumpere modele noi, dar atitudinea aceasta “curajoasa” a Apple este interesanta.