Mac-urile Ajuta Apple sa Creasca in Topul Producatorilor de PC-uri

mac apple top producatori pc

2017 a fost un an foarte bun pentru Mac, cu o crestere substantiala a vanzarilor, care a ajutat si compania Apple sa urce pe o pozitie mai buna in topul producatorilor de PC-uri. Conform unor date oferite astazi de catre cei de la TrendForce, in baza vanzarilor pentru anul 2017, compania Apple a urcat pe locul 4 in topul vanzatorilor de PC-uri, intrecand ASUS.

Apple a insumat o cota de piata de 9.6% in 2017, fata de 9.5% cat a insumat ASUS, semn ca vanzarile celor din Cupertino au fost cu doar putin mai mari decat ce ale asiaticilor. Intreaga piata a PC-urilor a inregistrat o crestere usoara fata de anul precedent, insa nu toti producatorii din top 5 au avut parte si de o crestere a vanzarilor in 2017.

HP si-a pastrat prima pozitie in top, cu o crestere suficient de buna a vanzarilor, Lenovo ramanand pe pozitia a doua cu o scadere a vanzarilor, Dell pastrand pozitia a treia, in aceeasi situatie. ASUA a facut schimb de locuri cu Apple si a cazut de pe 4 pe 5 in topul vanzatorilor de PC-uri, in timp ce Acer nu s-a “miscat” de pe pozitia a 6-a in baza vanzarilor pe 2016.

“ASUS has adjusted its product strategy in recent years and shrink the production of models with low profits. Hence, the brand’s shipments are influenced and its market share dropped to 9.5%, ranking the fifth.The global notebook shipments for 2017 registered 164.7 million units, a year-on-year increase of 2.1%, higher than previous expectation of 0.7%.”

In ciuda cresterii vanzarilor de Mac-uri, succesul Apple este pus pe baza faptului ca ASUS si-a redus productia de laptop-uri neprofitabile in cursul anului 2017, deci de aici vine cresterea Apple in top. Totusi, vanzarile Apple au crescut in 2017 comparativ cu 2016, iar pentru 2018 analistii estimeaza o noua crestere in vanzari, una ceva mai mica decat ceea ce vedem pentru anul trecut.

apple mac vanzari 2017

2 COMENTARII