Skype: Problema Critica de Securitate pe care Microsoft Refuza sa o Rezolve

Skype este afectat de o problema critica de securitate pe macOS, Windows si Linux, dar Microsoft refuza sa o rezolve pentru ca i-ar da prea mult de lucru.

skype problema critica microsoft

Skype, una dintre cele mai mari platforme de comunicare de pe planeta, are o problema critica de securitate in aplicatia pentru macOS si Windows in momentul de fata. Vorbim despre o problema de securitate din cauza careia un hacker poate obtine acces de administrator la sistemul de operare al calculatorului pe care ruleaza aplicatia in momentul atacului.

Microsoft a fost anuntata in legatura cu aceasta vulnerabilitate critica, insa a afirmat pentru presa ca ar trebui sa rescrie complet toata aplicatia Skype si asta implica “prea multa munca”. Da, ati citit bine, cei de la Microsoft spun ca lasa o vulnerabilitate critica in aplicatia Skype pentru macOS si Windows pentru ca ar fi necesara prea multa munca pentru a o bloca.

Vulnerabilitatea are legatura cu sistemul de actualizare al aplicatiei Skype, hackerii putand inlocui DLL-urile descarcate de catre ea pentru a obtine acces de adminsitrator la calculator. Aceasta situatie afecteaza sistemul de operare Windows, insa cercetatorul in securitate informatica de la care am aflat despre vulnerabilitate sustine ca ea poate fi reprodusa si in macOS sau Linux.

“A security flaw in Skype’s updater process can allow an attacker to gain system-level privileges to a vulnerable computer. But Microsoft, which owns the voice- and video-calling service, said it won’t immediately fix the flaw, because the bug would require too much work.”

Microsoft spune ca aplicatiile Skype vor trece printr-o schimbare majora la un moment dat, iar aceasta vulnerabilitate va fi rezolvata de catre companie, dar nimeni nu stie cand. Ca sa fiu complet sincer, atitudinea celor de la Microsoft arata dispretul pe care compania il are vis-a-vis de utilizatorii Skype si siguranta de care trebuie sa beneficieze acestia in utilizarea Skype.