Prima Pagina Skype Skype: Problema Critica de Securitate pe care Microsoft Refuza sa o Rezolve

Skype: Problema Critica de Securitate pe care Microsoft Refuza sa o Rezolve

Skype este afectat de o problema critica de securitate pe macOS, Windows si Linux, dar Microsoft refuza sa o rezolve pentru ca i-ar da prea mult de lucru.

skype problema critica microsoft

Skype, una dintre cele mai mari platforme de comunicare de pe planeta, are o problema critica de securitate in aplicatia pentru macOS si Windows in momentul de fata. Vorbim despre o problema de securitate din cauza careia un hacker poate obtine acces de administrator la sistemul de operare al calculatorului pe care ruleaza aplicatia in momentul atacului.

Microsoft a fost anuntata in legatura cu aceasta vulnerabilitate critica, insa a afirmat pentru presa ca ar trebui sa rescrie complet toata aplicatia Skype si asta implica “prea multa munca”. Da, ati citit bine, cei de la Microsoft spun ca lasa o vulnerabilitate critica in aplicatia Skype pentru macOS si Windows pentru ca ar fi necesara prea multa munca pentru a o bloca.

Vulnerabilitatea are legatura cu sistemul de actualizare al aplicatiei Skype, hackerii putand inlocui DLL-urile descarcate de catre ea pentru a obtine acces de adminsitrator la calculator. Aceasta situatie afecteaza sistemul de operare Windows, insa cercetatorul in securitate informatica de la care am aflat despre vulnerabilitate sustine ca ea poate fi reprodusa si in macOS sau Linux.

“A security flaw in Skype’s updater process can allow an attacker to gain system-level privileges to a vulnerable computer. But Microsoft, which owns the voice- and video-calling service, said it won’t immediately fix the flaw, because the bug would require too much work.”

Microsoft spune ca aplicatiile Skype vor trece printr-o schimbare majora la un moment dat, iar aceasta vulnerabilitate va fi rezolvata de catre companie, dar nimeni nu stie cand. Ca sa fiu complet sincer, atitudinea celor de la Microsoft arata dispretul pe care compania il are vis-a-vis de utilizatorii Skype si siguranta de care trebuie sa beneficieze acestia in utilizarea Skype.

 • Srb Srb

  De cand a pus mana microsoft pe skype…a dus-o la nivelul de mizerie precum windows 10

 • Dabija

  Eu personal is foarte sictirit de Microsoft
  Tot ce fac e aiurea …

 • Dabija

  Apropo
  Stie careva un cloud bun si la pret bun …

 • Dabija

  Amazon Cloud are 100gb la 11$ / an parca … mai stiti careva si altele si cu servicii bune ?

 • Daniel Razvan Picioroaga

  Atitudine care lasă de dorit. Nu așa se procedează cu clienții …

 • Fosocle

  Poti sa incerci Mega (mega nz) al lui Kim Dotcom. Are 50 GB free, dar nu stiu prea multe despre cat e de bun. Eu am 1TB pe google, iar pe asta l-am folosit doar pentru lucruri relativ inutile. Viteza e decenta si are aplicatii pentru windows, ios, android. Baga o perioada de testare si vezi care e treaba

 • Viorel Predatorul

  Cloud = Google Drive + Google Photos
  Preț = gratuit
  Calitate = ireproșabilă

 • Andrew

  Am Mega NZ de mai bine de 1 an si sunt f multumit de el. Viteza e ok, are app pt iPhone cu upload din camera roll si altele si app pt windows. 50GB Free. Poti sa iti faci cont linistit. Eu am foto si diverse documente/softuri si nu am avut problem de nici in fel. Recomand !

 • Dabija

  Ok
  Mersi mult … merg pe Mega e chiar ok !!!

 • RaduD

  Eu am renunțat la Skype de mai mult de 2 ani și nu-i simt lipsa…

 • Roasted Wookie

  Tipic Microsoft. De ce sa repare, de ce sa ofere calitate? Penibili in continuare…oricum Skype e o mizerie.

 • Roasted Wookie

  Google Drive. Eu platesc anual pt 100GB, la cat costa imi e mai mult decat ok, si nu am riscul sa ma trezesc ca li se scoala sa omoare serviciul…cum face Microsoft de obicei. In plus merge brici, mult mai bine decat onedrive.

 • Roasted Wookie

  De cand a venit Nutella la MS nimic nu mai e calitativ la ei…ca sa nu mai vorbim de minciuni si atitudine mediocra fata de orice inseamna client.
  Eu am renuntat de mult la serviciile MS gen onedrive, mail, office 365. Mai am xbox pe alt cont separat, dar atat. Nu am nevoie de servicii de la o companie ca MS.

 • Srb Srb

  corect