Apple: Numar URIAS de Procese din Cauza Performantelor iPhone

Apple un numar foarte mare de procese deschise de catre clientii care sunt nemultumiti din cauza faptului ca performantele iPhone sunt limitate dupa ce bateria atinge un numit grad de uzura.

Apple Numar URIAS Procese Performantelor iPhone

Apple are un numar urias de procese intentate doar in SUA din cauza limitarii performantelor iPhone, cei din Cupertino recunoscand in mod oficial in decembrie ca au lasat clientii cu telefoane mai incete. Dupa ce Apple a anuntat ca bateriile cu capacitate redusa afecteaza si performantele iPhone, clientii au inceput sa deschida procese impotriva Apple, iar pana acum doar in SUA au fost inregistrate peste 60 de actiuni.

Numarul proceselor intentate in SUA este atat de mare incat oinstanta districtuala din SUA a decis sa le combine pe toate intr-un singur proces care va avea o hotarare colectiva pentru toti clientii. O instanta din Atlanta, Georgia, va decide daca trebuie combinate toate procesele deschise impotriva Apple, insa ele ar urma sa fie judecate in California, statul in care compania americana isi are sediul, dar asta nu se va intampla imediat.

Apple – numar urias de procese din cauza performantelor iPhone

Primele procese au fost deschise impotriva companiei Apple inca din cursul lunii decembrie, iar SUA este doar una dintre tarile in care cei din Cupertino sunt chemati in instanta de catre clientii furiosi. In Coreea de Sud exista un proces colectiv cu peste 500.000 de clienti care cer despagubiri de la Apple, in Franta exista o ancheta penala impotriva Apple, iar in alte cateva tari exista diverse proese initiate impotriva americanilor.

Apple a decis sa reduca substantial pretul bateriilor inlocuitoare pentru iPhone, iar luna viitoare va lansa iOS 11.3, care va permite dezactivarea sistemului care limiteaza performantele telefoanelor utilizatorilor. Desigur ca lumea nu se va opri, iar compania Apple va avea si mai multe probleme pe cap, intreaga decizie de a limita performantele fara a-si anunta clientii urmand a-i scoate bani multi din buzunare, dar reputatia sa ramane intacta, din pacate.