Samsung: Galaxy S9 NU a Copiat iPhone X

Samsung Galaxy S9 nu a copiat iPhone X, conform presedintelui diviziei mobile a companiei Samsung, DJ Koh, acesta vorbind intr-un interviu cu presa americana despre acuzatiile facute impotriva noului smartphone.

Samsung Galaxy S9 Copiat iPhone X

Samsung Galaxy S9 este criticat de catre unii dintre cei care l-au testat ca a copiat din iPhone X noua functie Animoji, in smartphone-ul coreenilor ea fiind integrata sub forma unei aplicatii numite AR Emoji. Samsung Galaxy S9 are prin aplicatia AR Emoji o functionalitate similara, dar cu unele imbunatatiri implementate de catre coreeni pentru a incerca sa ofere si ceva nou pentru ca oamenii sa nu se gandeasca instant ca e o clona Animoji.

Samsung Galaxy S9 ofera, exact ca Animoji, posibilitatea de a controla cu expresiile faciale, si miscarile capului, un personaj virtual, diferenta fiind ca aici acesta e creat in baza fetei noastre, nu e predefinit, ca la iPhone X. Presedintele diviziei mobile a Samsung sustine totusi ca functia din Samsung Galaxy S9 este “noua” si ca el s-a gandit inca din anul 2001 sa o implementeze in smartphone-uri, dar abia in 2017, dupa lansarea iPhone X, ea este oferita.

Samsung sustine ca Galaxy S9 nu a copiat iPhone X

Samsung Galaxy S9 ar avea o functie AR Emoji complet diferita fata de cea Animoji din iPhone X, conform presedintelui Samsung, dar oare ce putea sa mai spuna dupa ani si ani in care Samsung a copiat iPhone. Oricat ar incerca presedintele Samsung sa dea de inteles ca in Samsung Galaxy S9 nu a fost implementata o clona Animoji, lumea stie ce a lansat Apple anul trecut si ce au facut coreenii, chiar daca nu vorbim despre o copie 1:1 intre functii.

“He bristled at any notion Samsung was playing catch-up with Apple, as the human emojis took years of development, he added. “Their approach and my approach is totally different,” said Mr. Koh, cautious not to mention Apple, a rival and components customer, by name. “I do work seriously based off my own roadmap.””

Samsung Galaxy S9 vine cu unele inovatii in comparatie cu iPhone X si nu trebuie trecut cu vederea acest lucru, insa nu trebuie trecut cu vederea nici faptul ca functia AR Emoji a fost inspirata din Animoji. Cei de la Samsung nu par capabili sa ofere functii populare pentru smartphone-urile proprii, asa ca pentru ca Samsung Galaxy S9 sa aiba succes, compania coreeana a decis sa implementeze ceva ce s-a dovedit a fi popular in iPhone X.

14 COMENTARII

  1. Parcă Apple spunea că are nevoie de ani de zile ca să implementeze o funcție, așadar nu se pune problema de copiat de la concurență.
    Țin minte că toți ați fost de acord cu explicația asta. Acum când e vorba de Samsung sunteți de acord că nu mai tine explicația.
    Cum e până la urmă?

  2. ce e ala animoji? pot sa ma piś pe el de animoji? co fi el pe iphone sau pe samsung. care-i utilitatea acestor animoji.
    sa-mu fut una, cata (r)evolutie.

  3. pai functia apple…era zvonita de peste 1 an inainte de aparitie deci stai calm ca daca noi stiam cu 1 an inainte sigur samsung stia si ea

  4. asta serios..am impresia ca este copil cateodata…daca NOI auzim zvonuri din surse credibile cu aproape 1 an inainte de ce face Apple…cum draq sa nu afle si samsung?!

  5. Huawei copiază tot ceea ce face Apple , dar nu te preface ca nu ai inteles ce a zis Viorel prima data
    Ce treaba are senzorul de amprenta a lui S5 aici ? A spus Samsung cumva ca a băgat ani de muncă în el ?
    Trebuia să vezi ochelari VR la lansarea S9 ? Emoji animate nu se bazează pe VR ci pe AR ….apropo se poate incerca casca VR independenta Odiseey Samsung
    Crezi cumva ca daca Samsung a făcut niște AR Emoji atât ea cât și ceilalți se vor da peste cap? Nu stiu daca ai văzut că in ultima perioada destul de lunga nimeni nu se da peste cap la chestiile banale Apple ….in schimba Apple copiază cu carul de la ceilalți indiferent ce e , pt ca nu dezvolta nimic

  6. Acel user a zis clar “Au văzut ca Apple merge cu AR și nu cu VR,însemna ca asta este direcția de urmat.”
    Si cum ai zis si tu emoji s9 sunt bazate pe AR. Doar ca apple vine din prima cu ar si emoji iar samsung are ar pe android de nu stiu cand dar nu a facit nimic pana cand apple a dat tonul

  7. Nu ai înțeles sau te faci ca nu înțelegi ce am vrut sa subliniez,in speța faptul ca nu ai nevoie de o perioada de ani de zile sa copiezi ceva(design P20,amprenta in S5). Știu ca Eniko animate se bazează pe AR și nu pe VR,pana acum Samsung punea accentul pe VR,acum cum a văzut ca Apple urmează calea AR și nu VR cum a făcut Samsung pana la iPhone X,au lăsat-o mai molae(sau chiar au abandonat) VR-ul. Tu chiar crezi ca vedeai animoji la S9 dacă Apple nu băga in X? De altfel e o tâmpenie maxima animoji asta,in 5 minute de jucat cu el îți trece și nu merita sa ocupe o așa mare parte din prezentare atât la Apple cât și la Samsung,un fel de live photos. Ambele copiază unul de la altul,asta e clar.

  8. Si eu cred Emoji animat e o tîmpenie , dar faptul că folosesc AR in niciun caz nu urmează calea Apple , doar au avut nevoie pt acest lucru
    Samsung nu a abandonat VR , doar au urmat ex HTC si lanseaza device uri independente de altceva (mobile ,PC …de ex Samsung Odiseey (Microsoft ))
    Stiu ca nu ai nevoie de o perioada lunga de timp ca sa copiezi ceva , dar nici nu ai nevoie de o perioada lunga de timp ca sa dezvolti si sa implementezi lucruri banale , asa cum minte Apple