Prima Pagina Uniunea Europeana UE vrea Taxe mai Mari pentru Apple si Google

UE vrea Taxe mai Mari pentru Apple si Google

Uniunea Europeana intentioneaza sa anunte noi impozite mai mari pentru Apple, Google, Microsoft si alte companii IT care genereaza incasari in Europa.

0

UE impozite Apple Google Microsoft

UE vrea sa impuna impozite mai mari pentru marile companii IT care activeaza pe continentul Europeana, Apple, Google, Microsoft si altele fiind in atentia autoritatilor. Conform ministrului de finante din Franta, Uniunea Europeana vrea sa impuna impozit pe venit situat intre 2% si 6% din incasarile totale ale firmelor, sumele stranse putand fi mari.

In mometul de fata companii precum Apple, Microsoft, Amazon, etc, ajunga sa plateasca impozite de 0.x% pe profit sau incasari, adica mai nimic in comparatie cu ceea ce platesc alte firme mai mici. UE vrea sa schimbe asta, iar un impozit de 2% pentru incasari de miliarde de dolari anual poate creste substantial bugetele multor state din Europa.

Marea majoritate a companiilor IT americane care activeaza in Europa isi aduna incasarile in Irlanda, sau alte paradisuri fiscale, unde au intelegeri fiscale preferentiale cu guvernele locale. Asa a ajuns Apple sa plateasca impozit de 0.005% din profit in 10 ani de activitate, o suma ridicola in comparatie cu banii pe care i-a incasat din vanzarea produselor in Europa.

“ A European directive will be disclosed in the coming weeks. It will be a considerable step. The (tax rate) range is 2 percent to 6 percent, we will be closer to 2 percent than 6 percent.It’s a starting point. I prefer a text that will be implemented very quickly rather than endless negotiations. We will fine tune it later.”

UE vrea 13 miliarde de dolari de la Apple pentru cei 10 ani de activitate in care a platit doar cateva zeci de milioane de dolari in impozit pe profit, deci va puteti imagina ce sta l mijloc. Daca UE ar putea “stoarce” de la marile companii IT cateva zeci de miliarde de euro anual in baza impozitelor, ar exista bugete pentru multe finantari, dar unele companii ar putea decide sa creasca serios preturile unor produse.

 

Articolul anteriorUn iPhone 6 ar fi ARS CASA unei Familii Canadiene
Urmatorul articolHealthy Habits – mananca sanatos cu aplicatii recomandate de Apple
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.