iPhone X Genereaza Probleme Mari pentru Vanzarile Apple

iPhone X pare sa fie o mare problema pentru compania Apple anul acesta, telefonul mobil tinand clientii departe, conform analistilor, pretul mare fiind motivul principal.

iphone x probleme vanzari apple

iPhone X este prezentat de catre analistii americani ca fiind “oaia neagra” din oferta companiei Apple, vanzarile telefoanelor mobile ale celor din Cupertino fiind estimate la o valoare mai mica decat ce se credea posibil initial. Analistii grupului Citi Financial sustin ca in T1 2018 vanzarile iPhone ar urma sa fie de 51 de milioane de unitati, in loc de 61 de milioane de unitati, cat se estima initial, iar iPhone X este de vina pentru aceasta scadere.

iPhone X are estimate de catre analisti vanzari de doar 14 milioane de unitati in primele trei luni ale anului 2018, cu 13 milioane de unitati mai mici decat ceea ce asteptau ei in prima parte a acestui an. Totusi, separat de iPhone X exista si alte modele ale iphone care n-au atras prea multa atentie din partea consumatorilor, iar aici putem avea in vedere seria iPhone 8, care oricum nu a fost in atentia consumatorilor de la bun inceput, tot din cauza iPhone X.

iPhone X genereaza probleme mari pentru vanzarile Apple

iPhone X este vazut ca avand vanzari la fel de proaste si in T2 2018, analistii reducand estimarile de vanzari de la 48 de milioane de unitati la 40 de milioane de unitati pentru intreaga oferta de telefoane iPhone. In cazul iPhone X analistii e asteapta la vanzari de doar 7 milioane de unitati in T2 2018, adica jumatate din vanzarile estimate pentru T1 2018, iar aceasta ar fi o problema uriasa pentru cei de la Apple, probabil imposibil de corectat.

“We reduce our 1Q18E and 2Q18E iPhone build forecast mainly due to sluggish iPhone X demand. For 1Q18E, we now forecast overall iPhone shipment of 51m vs. 61m previously. We reduce 1Q18E iPhone X shipment to 14m from 27m. For 2Q18E, we trim total iPhone shipment to 40m from 48m previously as we revise down iPhone X shipment to 7m. Overall, we now model 1H18E total iPhone build of 92m vs. 85m in 1H17E, up 7% [year on year].”

iPhone X afecteaza si vanzarile totale pentru prima parte a anului 2018, analistii estimand vanzari totale de 85 de milioane de unitati, fata de 92 de milioane anterior, aici scaderea fiind de doar 7 milioane de unitati. In trimestrele separate diferentele sunt de 18 milioane, asa ca analistii au totusi o oarecare incredere ca vanzarile seriei iPhone s-ar putea imbunatati oarecum in aceste trimestre fiscale, dar e greu de ghicit cum anume.