iPhone X: Vanzari Surprinzator de Mici Sugerate de Partenerii Apple

iPhone X are vanzari surprinzator de mici sugerate de catre partenerii Apple care au primit comenzi tot mai reduse pentru componentele telefonului.

iPhone X Vanzari Mici Partenerii Apple

iPhone X continua sa fie prezentat cu vanzari dezamagitoare de catre analistii americani, acestia bazandu-si estimarile pe comenzile tot mai mici de componente pe care partenerii Apple le-au primit pana acum. Conform partenerilor Apple, comenzile pentru componente dedicate iPhone X au scazut dramatic in februarie in comparatie cu decembrie, dar si destul de mult in comparatie cu luna ianuarie, ceea ce sugereaza o problema cu vanzarile.

Vanzarile iPhone X ar fi atat de mici in T1 2018 incat analistii si-au revizuit estimarile de vanzari la aproape jumatate fata de cifrele initiale anuntate la inceputul acestui an, totul in baza informatiilor de la partenerii Apple. Conform celor de la Nomura, Apple ar vinde in T1 2018 un total de 8 milioane de unitati ale iPhone X, cu 4 milioane de unitati mai putine fata de estimarea initiala, insa informatii de acum o saptamana sugerau o injumatatire a vanzarilor fata de estimarile initiale.

iPhone X – vanzari surprinzator de mici sugerate de partenerii Apple

iPhone X a reusit in T4 2017 sa creasca pretul mediu de vanzare al iPhone fara a se vinde in cantitati colosale, insa in T1 2018 lucrurile ar urma sa fie diferite, din cauza vanzarilor mici in comparatie cu restul seriei. Desi se asteapta ca pretul de vanzare al iPhone X sa compenseze scaderea in vanzarile totale de telefoane iPhone in T1 2018 fata de T1 2017, Apple nu va obtine incasari cu mult mai mari fata de ceea ce a inregistrat in cursul anului trecut.

“Sources inside Apple’s Asian manufacturing supply chain paint a much gloomier picture than Cook. This period of flat or declining sales is likely to continue for much of the rest of the year. The iPhone X didn’t sell well during the holiday season. We didn’t get as many 1Q orders as previously anticipated. any component suppliers for iPhone X have seen very low shipments since Feb, which could cause very low utilisation rate and poor mix for 1H18F.”

iPhone X are prevazut un viitor si mai sumbru pentru 2018, compania Apple intentionand sa opreasca productia acestui model undeva prin vara, inainte ca iPhone 11 sa fie lansat pe pietele globale, prin septembrie. iPhone X urmeaza sa fie telefonul iPhone cu cea mai scurta “viata” din istoria companiei Apple, terminalul urmand a avea productia oprita la mai putin de 1 an dupa initierea ei si urmand a fi scos din vanzare cel mai repede dintre toate iPhone-urile lansate pana acum.