Apple: Jocurile pentru iOS Ajung in Urma jocurile pentru Console

Apple sustine ca jocurile pentru iPhone si iPad incep sa ajunga din urma jocurile pentru console, aducand in discutie doua dintre cele mai populare titluri.

Apple Jocuri iOS ajung Console

Apple incepe sa devina extrem de increzatoare in jocurile lansate pentru iPhone si iPad, compania americana afirmand ca titlurile pentru iOS sunt aproape la fel de bune precum cele pentru console. Exista de ani si ani de zile dezbateri pe acest subiect si foarte multa lume este de foarte mult timp de parere ca jocurile pentru iOS mai au foarte multe de recuperat inainte de a putea fi la fel de bune precum cele pentru console.

Apple este totusi de alta parere, si spune ca jocurile lansate in ultima vreme pentru iPhone si iPad incep sa fie la fel de bune precum cele pentru consolele Xbox, sau Playstation. In discutie sunt aduse jocuri precum Fortnite: Battle Royale, sau noul PUBG Mobile, PlayerUnknown Battlegrounds, acestea confirmand faptul ca iDevice-urile incep sa fie importante pentru dezvoltatori.

Prezent la Game Developer Conference 2018, vicepresedintele Apple, Greg Joswiak, sustine ca jocurile noi si populare pentru console ajung extrem de rapid pe iPhone si iPad. Desi nu au grafica la chiar acelasi nivel si nu sunt la fel de complexe, jocurile sunt totusi lansate rapid pe iPhone si iPad, iar asta pentru ca utilizatorii sunt dispusi sa plateasca pentru ele.

“They’re bringing the current generation of console games to iOS. “Every year we are able to amp up the tech that we bring to developers. Before the industry knew it, we were blowing people away [with the tech]. The full gameplay of these titles has woken a lot of people up. We bring a very homogenous customer base to developers where 90 percent of [devices] are on the current versions of iOS.”

Apple spuneca puterea mare de procesare a iDevice-urilor si noile tehnologii pe partea grafica atrag producatorii de console, lucru foarte adevarat, dar nu doar asta conteaza. Faptul ca utilizatorii de iDevice-uri au mai multi bani de cheltuit decat cei Android este extrem de important, iar in final dezvoltatorii se uita intai la platforma Apple si apoi la cea a Google.