Foxconn cumpara Belkin, Linksys si Wemo

Foxconn, unul dintre cei mai importanti parteneri ai Apple, va cumpara companiile Belkin, Linksys si Wemo in cadrul unei tranzactii majore pentru industrie.

Foxconn cumpara Belkin, Linksys si Wemo

Foxconn, cel mai important partener al companiei Apple, va cumpara Belkin, Linksys, Phyn si Wemo in cadrul unei tranzactii care are o valoare substantiala. Conform informatiilor aparute astazi, o subsidiara a celor de la Foxconn, FIT Hon Teng, urmeaza sa cumpere Belkin, companiile Linksys, Phyn si Wemo fiind incluse in pachetul de achizitie.

Foxconn urmeaza sa plateasca nu mai putin de 866 de milioane de dolari pentru intregul grup de companii, o fuziune urmand a avea loc pentru ca toate sa fie adunate sub acelasi grup. FIT urmeaza sa se foloseasca de toate cele trei companii pentru a fabrica produse dedicate caselor inteligente, asa ca e foarte putin probabil ca brand-urile sa dispara in urma fuziunii.

Belkin este unul dintre cei mai mari producatori de accesorii pentru iPhone si alte telefoane, sau tablete, asa ca achizitia facuta astazi de catre cei de la Foxconn e foarte importanta. Avand in vedere ca ambele companii sunt in stranse parteneriate cu Apple, ambele vor avea de castigat de pe urma acestei fuziuni, valoarea ei fiind foarte mare.

“Foxconn Interconnect Technology Limited (FIT), a subsidiary of Hon Hai Precision Industry Co., Ltd., and Belkin International, Inc. (Belkin®, Linksys®, Wemo®, Phyn® brands) jointly announced today the signing of a definitive agreement under which FIT agreed to acquire Belkin International for approximately US$866 million in cash, creating a global consumer electronics leader.”

Foxconn era de ceva vreme in cautarea unei achizitii de importanta majora, iar cea de acum este foarte importanta pentru cresterea veniturilor in viitorul apropiat. Desi achizitia este una importanta, sunt sanse foarte mici ca schimbari sa aiba loc in procesul de productie si vanzare pentru accesoriile companiilor, asa ca nu trebuie sa ne asteptam la asa ceva.