iOS 11.3: Vulnerabilitate 0day pentru iPhone si iPad

iOS 11.3 are o vulnerabilitate critica anuntata pentru iPhone si iPad, un cercetator in securitate informatica publicand informatii despre ea astazi.

iOS 11.3 Vulnerabilitate 0day iPhone iPad

iOS 11.3 a fost lansat saptamana trecuta pentru iPhone, iPad si iPod Touch, iar un expert i securitate informatica a confirmat faptul ca o vulnerabilitate 0day a ramas activa in sistemul de operare al Apple. iOS 11.3 aduce multe rezolvari pentru probleme de securitate existente in iPhone si iPad, insa cea 0day este extrem de importanta deoarece nu este cunoscuta companiei Apple.

iOS 11.3 poate fi exploatat in totalitate cu o vulnerabilitate 0day, astfel ca un hacker poate obtine foarte usor privilegii de administrator in iPhone, iPad, sau iPod Touch oricand doreste. Aceasta vulnerabilitate 0day pentru iOS 11.3 poate valora cateva sute de mii de dolari daca este divulgata companiei Apple, sau daca este vanduta unei companii specializata pe extragerea de informatii.

iOS 11.3 nu are cum sa fie securizat complet de catre compania Apple, astfel ca vulnerabilitati vor fi mereu descoperite, insa aceasta este una extrem de importanta. Daca Apple ar afla ce anume exploateaza ea in iOS 11.3, atunci aceasta va fi cu siguranta inchisa intr-o actualizare viitoare a sistemului de operare, insa intre timp, ea va putea fi folosita de catre cei care a descoperit-o.

iOS 11.3 ar putea avea si o solutie de jailbreak dezvoltata in baza acestei vulnerabilitati 0day, ea fiind anuntata de catre un cercetator in securitate informatica a celor de la Alibaba. E putin probabil ca ea sa fie oferita gratuit inainte de a fi inchisa, asa ca pentru iOS 11.3 exista posibilitatea utilizarii sale intr-o solutie de jailbreak, insa nimeni nu stie cand s-ar putea intampla asta.