WhatsApp: Problema URIASA pe iPhone si Android

WhatsApp are o problema uriasa pe iPhone si Android, ea fiind descoperita recent si prezentata pentru ca toti utilizatorii sa stie la ce se expun zilnic.

WhatsApp Problema URIASA iPhone Android

WhatsApp ramane cea mai mare platforma de mesagerie din lume in ciuda imensului scandal in care a fost implicata compania Facebook, utilizatorii iPhone si Android avand acum o alta problema la fel de grava. Conform unor informatii publicate in cursul acestei zile, WhatsApp are o problema foarte serioasa pentru utilizatorii iPhone si Android ea fiind similara cu cea pe care compania Facebook a avut-o in scandalul Cambridge Analytica luna trecuta.

WhatsApp are o problema majora cu grupurile de conversatii, datele din acestea putand fi extrase de catre oricare dintre persoanele care particila la conversatii fara ca vreo alta persoana sa stie acest lucru. Cei care fura informatiile publicate in grupurile de conversatii WhatsApp pot deasemenea sa faca legatura dintre persoana care publica acele mesaje si un numar de telefon, deci problema este cu atat mai mare pentru toti cei care folosesc aceasta functionalitate.

WhatsApp – problema uriasa pe iPhone si Android

WhatsApp a fost exploatata in acest mod de catre cercetatori in securitate informatica, ei folosind un telefon Samsung pe care au rulat cateva scripturi pentru a extrage 500.000 de mesaje publicate de peste 45.000 de persoane. 178 de grupuri publice de conversatii din WhatsApp au fost monitorizate timp de sase luni de catre cercetatorii in securitate informatica, iar asa au obtinut acest numar urias de mesaje impreuna cu toate mesajele publicate de persoane, si numerele de telefon.

“It details how they were able to obtain data from nearly half a million messages exchanged between 45,794 WhatsApp users in 178 public groups over a six-month period, including their mobile numbers and any images, videos, and web links they had shared. The groups had titles such as “funny”, “love vs. life”, “XXX”, “nude”, and “box office movies”, as well as the names of political parties and sports teams.”

WhatsApp spune ca aceasta nu este o problema de securitate a platformei de mesagerie, iar asta pentru ca respectivele grupuri de conversatii sunt publice, insa teoretic ele nu pot fi accesate decat de pe telefoane mobile, de utilizatori inregistrati in platforma. Totusi, avand in vedere ceea ce eu demonstrat cercetatorii, este foarte clar ca oricine poate exploata platforma WhatsApp pentru a extrage o varietate de date despre utilizatori si sa faca legatura intre mesaje si numere de telefon.