Facebook Limiteaza Functia URATA de TOATA Lumea

Facebook a anuntat astazi ca va limita functia urata de toata lumea, compania americana anuntand schimbarea foarte importanta in cursul noptii trecute.

Facebook Limiteaza Functia URATA TOATA Lumea

Facebook a anuntat noaptea trecuta ca va limita una dintre cele mai urate functii dintre toti utilizatorii, iar asta dupa ce ea a fost in centrul unui scandal serios la finalul lunii trecute dupa ce a fost dezvaluita. Vorbesc despre faptul ca Facebook colecteaza SMS-uri si lista de apeluri ale utilizatorilor Android care foloseau aplicatia in telefoane, totul pentru ca Google a permis extragerea acestor date, insa pentru a linisti oamenii ele vor fi eliminate.

Facebook a analizat modul in care a fost implementata aceasta functie in telefoanele Android si a decis ca ea nu ar fi benefica pentru utilizatori, asa ca a luat decizia de a o modifica si a o limita. Cei de la Facebook sustin ca nu colecteaza mesajele SMS, desi s-a dovedit ca fac asta in realitate, insa au anuntat ca vor sterge listele de apeluri mai vechi de 1 an, deci le vor colecta in continuare pe cele existente, motivele fiind destul de clare si fara explicatii.

Facebook limiteaza functia urata de toata lumea

Facebook spune totusi ca va limita intr-o anumita masura datele care sunt incarcate in serverele sale, iar informatii privind data la care au fost facute apelurile nu va fi stocata in logurile transmise catre servere. Facebook nu a avut nevoie de SMS-urile si listele de apeluri pe care le-a colectat de-a lungul anilor, insa desigur ca asta nu a oprit-o sa o faca fara oprire in toata aceasta perioada, insa daca Android tot ii ofera posibilitatea sa faca asta, de ce sa nu le culeaga ?

“We’ve reviewed this feature to confirm that Facebook does not collect the content of messages — and will delete all logs older than one year. In the future, the client will only upload to our servers the information needed to offer this feature — not broader data such as the time of calls.”

Facebook a facut aceasta schimbare in cadrul unei multitudini de modificari menite sa restrictioneze accesul la anumite date din platforma sa pentru a intari securitatea utilizatorilor care o folosesc. Facebook incearca sa iasa din scandalul Cambridge Analytica intr-un mod cat mai simplu, cu masuri menite sa intareasca increderea utilizatorilor ramasi, insa ei vor decide daca toate aceste noutati vin prea tarziu pentru ei.