Facebook: Datele MAJORITATII Utilizatorilor Accesate Neautorizat

Facebook sustine ca datele majoritatii utilizatorilor din platforma ar fi fost accesate de catre diverse companii, totul fara ca oamenii sa stie in vreun moment.

Facebook Datele Utilizatorilor Accesate Neautorizat

Facebook ar fi recunoscut in cursul noptii trecute ca datele majoritatii utilizatorilor platformei de socializare ar fi fost accesate in mod neautorizat de catre diverse entitati in cursul ultimilor ani, fara ca acestia sa stie. Dezvaluirea vine impreuna cu alta care spune ca datele a 87 de milioane de persoane au fost accesate exclusiv de catre Cambridge Analytica, dar aceasta este doar una dintre companiile care a accesat datele a, aparent, poate chiar peste 1 miliard de utilizatori.

Facebook a inceput sa elimine functiile care le-au permis atator companii sa preia atat de multe date despre utilizatori, doua dintre ele permitand cautarea oamenilor in baza numarului de telefon, sau a adresei de email. Facebook sustine ca facand cautari in cadrul platformei sale, diverse companii au accesat foarte multe date ale utilizatorilor, in anumite cazuri aceste accesari parand sa se fi facut in mod neautorizat, conform companiei americane.

Facebook – datele majoritatii utilizatorilor accesate neautorizat

Facebook sustine ca nu s-a gandit de la bun inceput cat de periculoasa ar putea fi oferirea acestei functionalitati pentru platforma de socializare, iar acum sustine ca si-a invatat lectia si ca vrea sa ne protejeze. Eliminarea acestei functii va oferi cu siguranta mai multa incredere in reteaua de socializare Facebook, iar asta pentru acum, teoretic, nimeni nu ne va putea cauta in baza unei adrese de email, sau a unui numar de telefon, pentru a putea face legatura dintre date.

“Given the scale and sophistication of the activity we’ve seen, we believe most people on Facebook could have had their public profile scraped in this way. So we have now disabled this feature. We didn’t take a broad enough view of what our responsibility was and that was a huge mistake. It was my mistake. We’re broadening our view of our responsibility.”

Facebook a anuntat ieri deasemenea un nou set de reguli privind modul in care pot fi accesate datele de catre toata lumea, schimbarea avand menirea de a simplifica explicatiile pentru cei care doresc sa le citeasca. Dezvaluirea de astazi ne arata faptul ca Facebook ne-a lasat pe toti vulnerabili in fata companiilor care au dorit sa extraga informatii despre utilizatori si sa le combine cu numere de telefon si adrese de email.