Prima Pagina Windows 10 Windows 10: Noua Functie GROZAVA la care Mac-urile doar Viseaza

Windows 10: Noua Functie GROZAVA la care Mac-urile doar Viseaza

Windows 10 urmeaza sa aiba o noua functie extrem de utila la care utilizatorii de Mac-uri deocamdata doar viseaza, pentru ca Apple nu a implementat-o inca.

Windows 10 Functie GROZAVA Mac Viseaza

Windows 10 are incepand de astazi o noua functie grozava la care utilizatorii de Mac-uri doar viseaza deocamdata, compania Microsoft incepand testarea beta pentru lansare a functiei Sets, despre care v-am vorbit in trecut. Aceasta functie a fost anuntat anul trecut de catre compania Microsoft pentru Windows 10, ea fiind testata limitat atunci, insa acum cei din Redmond au inceput sa testeze mai serios functia care schimba experienta de a folosi aplicatii.

Windows 10 va permite prin functia Sets gruparea aplicatiilor pentru Windows intr-un singur ecran, in tab-uri, asa cum se intampla intr-un browser cand navigam pe internet, imaginea de mai jos fiind sugestiva. Practic, Windows 10 va permite gruparea mai multor aplicatii pentru Windows intr-un singur ecran, fiecare fiind afisat intr-un tab separat in loc de o fereastra separata, iar asa se elimina toata aglomeratia din desktop-urile utilizatorilor globali.

Windows 10 – noua functie grozava la care mac-urile doar viseaza

Windows 10 Functie GROZAVA Mac Viseaza sets

Windows 10 ofera in momentul de fata noua functionalitate intr-un build beta al sistemului de operare care este oferit utilizatorilor care fac parte din programul beta de testare a Windows. Pentru a face folosirea functiei Sets si mai usoara, cei de la Microsoft au implementat in Windows 10 inclusiv o scurtatura pentru tastatura care permite trecerea usoara de la un tab la altul, astfel ca toata lumea ar trebui sa se acomodeze usor cu schimbarea.

Windows 10 a preluat de la browsere si functia care permite redeschiderea unui tab inchis din greseala, asa ca o aplicatie inchisa fara sa vrem poate fi redeschisa foarte usor folosind o simpla combinatie de taste. Windows 10 a preluat unele functii grozave de la compania Apple si macOS, insa aceasta este una pe care Apple inca nu a oferit-o pentru utilizatori, insa avand in vedere ca macOS 10.14 se apropie de lansare, e foarte posibil sa o vedem prezentata de Apple inainte ca Microsoft sa o lanseze oficial.

 • Aurelian

  Am încercat să-mi dau seama cu ce este mai buna aceasta noua funcție fata de Dock-ul din Mac OS dar nu am reușit.

 • Secrets

  daca esti pricopsit de mac nici eu nu imi pot da seama cum poti adauga un comentariu ca acesta

 • Marius

  Sincer nu înțeleg… exista ceva similar implementat deja in mac os, imi selectez aplicațiile sa mi le deschide doar in ce desktop vreau și gata, am Desktopul doar cu chaturi, desktopul doar cu work, desktopul music.
  Ăștia de la Microsoft le au pus intr-o fereastra …

 • Merlin

  Baga tu un comentariu inteligent, ca tot te lauzi! 😂

 • Aurelian

  Eu am făcut o întrebare serioasă. Dacă tu nu ai un răspuns concret, mai bine taci.

 • Srb Srb

  HAOS. Ca sa te “impiedici”

 • icetkk

  E aproape precum diferența dintre 10 tab-uri în același browser și 10 ferestre de browser diferite. În rest, nimic. E puțin mai cursiv, căci nu mai e nevoie de grafică suplimentară, că nu se mai suprapun ferestre, nu mai sunt ferestre mai mari care acoperă ferestre mai mici, nu te mai încurci în ele.
  Când zic “nu te mai încurci în ele”, nu mă refer la un power user, că un power user nu se încurcă în GUI.

 • Aurelian

  Mersi de răspuns. Deci aceasta funcție eu o văd utila doar pe Windows, nu și pe Mac.

 • icetkk

  După mine, “funcția” Multiple Desktops o face pe asta inutilă și depășită. Dar asta este părerea mea.

 • Aurelian

  De acord cu tine.