Facebook a STERS in SECRET Mesajele unor Utilizatori

Facebook a confirmat astazi ca a sters in secret mesajele din conturile unor utilizatori, compania americana facand totul, aparent, in contradictie cu regulile sale.

Facebook STERS SECRET Mesaje Utilizatori

Facebook a confirmat in cursul noptii trecute faptul ca a sters in secret mesajele unor utilizatori, confirmarea venind de la compania americana dupa ce unii au descoperit disparitia lor din datele descarcate pentru conturi. Vorbim despre mesaje vechi chiar si de 8 ani de zile pe care utilizatorii le primisera in Facebook Messenger, acestea disparand fara urma, toate mesajele fiind trimise de catre Mark Zuckerberg catre jurnalisti, sau alti diversi prieteni.

Facebook a explicat faptul ca incepand cu 2014, dupa ce serverele Sony Pictures au fost sparte de catre hackeri, s-a gandit sa modifice putin masurile de securitate pentru cei din conducerea companiei. Asta a insemna ca multe mesaje trimise de catre Mark Zuckerberg au avut perioada de valabilitate modificata, ele stergandu-se automat din serverele Facebook dupa aplicarea acestei modificari, fara ca vreo persoana sa fi fost atentionata in legatura cu acest lucru.

Facebook a sters in secret mesajele unor utilizatori

Facebook nu a sters chiar toate mesajele trimise de catre Mark Zuckerberg catre diverse persoane, insa a sters alte mesaje trimise de catre alti membri din echipa de conducere, cel mai probabil in principal catre presa. Partea interesanta este ca utilizatorii obisnuiti nu au optiunea de a sterge mesajele din inbox-urile altor persoane, asa ca Facebook a facut ceva special pentru a-si proteja managerii, astfel ca orice fel de date confidentiale divulgate de catre ei au disparut pentru totdeauna.

“After Sony Pictures’ emails were hacked in 2014 we made a number of changes to protect our executives’ communications. These included limiting the retention period for Mark’s messages in Messenger. We did so in full compliance with our legal obligations to preserve messages.”

Facebook a actionat cam ilegal in aceasta situatie, deoarece termenii si conditiile sale de utilizare nu vorbesc despre posibilitatea de a sterge in mod discretionar mesajele anumitor utilizatori din inbox-urile altora. Practic, Facebook face orice doreste fara vreo repercursiune cu privire la actiunile sale, compania americana parand sa faca totul fara oprire si fara a se gandi in ce fel ar putea afecta actiunile sale diversi utilizatori, ori daca ar putea incalca legea in vreun fel.