Presedintele Apple va depune Marturie intr-un Proces al Companiei

Presedintele Apple a fost citat pentru a depune marturie intr-un proces foarte important pe care compania sa il are deschis in SUA, decizia fiind una importanta.

Presedinte Apple depune Marturie Proces

Presedintele Apple, Tim Cook, a fost chemat pentru a depune marturie intr-un proces extrem de important in care este implicata compania Apple, 27 iunie fiind ziua in care o va face. Presedintele Apple va depune marturie in procesul dintre Apple si Qualcomm, cel in care se cauta Apple este acuzata ca a mintit autoritatile americane pentru a genera o investigatie a afacerilor Qualcomm, in multiple tari.

Autoritatile federale americane au acuzat Qualcomm in ianuarie ca a incalcat legislatia tarii prin tactici anticoncurentiale si prin abuzarea de portofoliul de brevete de inventie pe care il are. Qualcomm este investigata pentru ca si-ar fi obligati clientii, precum Apple, sa cumpere modemuri LTE pentru telefoane de la ea, impreuna cu licente pentru tehnologii folosite in aceleasi telefoane.

Presedintele Apple va depune marturie intr-un proces al companiei

Apple ar fi platit timp de cativa ani de zile sume uriase catre Qualcomm din cauza acestor tactici anticoncurentiale, si a decis sa intre intr-un parteneriat cu Intel pentru a cumpara modemuri. Totusi, Apple si-a convins unii parteneri sa nu plateasca pentru componente si licente contractate de la Qualcomm, compania primind si o amenda de aproape 1 miliard de dolari in Coreea de Sud.

Acum Qualcomm vrea sa pedepseasca Apple pentru ca a dezvaluit tacticile sale, iar presedintele Apple va trebui sa raspunda la cateva intrebari grele privind colaborarea dintre companii. Care va fi rezultatul acestui proces nu stie nimeni, insa ceea ce a spus Apple despre Qualcomm este confirmat si de alte companii, deci nu poate fi chiar atat de fals.