Apple: Sistemul de Siguranta pentru Masini pe care-l vei Dori chiar acum!

Apple dezvolta un nou sistem de siguranta pentru masini care foloseste o tehnologie noua pentru a le oferi mai multe informatii soferilor de automobile.

Apple Sistemul Siguranta Masini Dori

Apple dezvolta un sistem de ghidare automata pentru masini, iar pentru a ajuta automobilele sa se conduca singure pe drum, foloseste inclusiv realitatea augmentata. Un brevet de inventie inregistrat recent pentru compania Apple descrie metode prin care realitatea augmentata poate fi folosita pentru a creste siguranta rutiera pentru oameni si inteligenta artificiala.

Apple descrie metode prin care ar crea harti 3D ale drumurilor, folosind si harti ale sistemelor de navigatie, combinarea lor permitand crearea unui mediu cat mai apropiat de realitate. In baza acestor informatii, masinile autonome ar putea lua mai usor si mai rapid decizii care sa imbunatateasca siguranta pasagerilor, iar soferii ar avea mai multe informatii pentru a conduce in siguranta mai mare.

Apple – sistemul de siguranta pentru masini pe care-l vei dori chiar acum

apple realitate augmentata masini 1

Pentru soferi Apple ar proiecta informatiile direct pe parbriz, printr-un sistem heads-up display, iar asa soferii ar sti din timp cand trebuie sa treaca printr-o curba stransa, cand vor trebui sa urce un deal, sau sa coboare o vale serpuita.  In orase Apple poate afisa drumurile din spatele cladirilor, dar poate chiar si informatii privind traficul rutier din zonele in care urmeaza sa ajungem.

“An AR system that leverages a pre-generated 3D model of the world to improve rendering of 3D graphics content for AR views of a scene, for example an AR view of the world in front of a moving vehicle. By leveraging the pre-generated 3D model, the AR system may use a variety of techniques to enhance the rendering capabilities of the system.”

apple realitate augmentata masini

Sistemul este extrem de util in conditii de vizibilitate extrem de scazuta, din cauza ploii, a ninsorii, sau a cetii, el putand inclusiv sa estimeze unde ar fi un automobil dupa ce dispare din raza noastra vizuala. Apple descriere o functionalitate extrem, extrem de utila pentru automobile multumita realitatii augmentata si nu pot decat sa sper ca el va ajunge cat mai repede in masinile comerciale.