Apple Risca o Amenda Usturatoare din cauza Politicii sale

Apple risca o amenda usturatoare din cauza politicilor sale abuzive impotriva partenerilor care vand telefoane iPhone, compania fiind deja amendata de 2 ori.

Apple Risca Amenda Usturatoare Politicii

Compania Apple este investigata de ceva vreme in Coreea de Sud, dupa ce alte investigatii au pornit in Taiwan si Franta, dupa ce a fost acuzata de practici neconcurentiale in tara. Autoritatile din Coreea de Sud vor sa afle daca Apple i-a obligat in mod ilegal pe operatorii de telefonie mobila din tara sa promoveze si sa repare telefoanele iPhone pe cheltuiala proprie.

Investigatia a fost pornita impotriva celor de la Apple acum aproape 2 ani de zile, atunci spunandu-se ca americanii i-ar fi obligat pe operatorii de telefonie mobila locali sa cumpere un numar minim de telefoane pentru a le vinde. Mai mult decat atat, operatorii trebuiau sa suporte o parte dintre costurile de reparatie ale telefoanelor si sa promoveze produsele pe cheltuiala proprie in tara.

Desi oficial rezultatul anchetei nu a fost anuntat, presa locala sustine ca Apple a fost gasita vinovata in urma investigatiei si ca impotriva sa vor fi impuse amenzi substantiale. Apple ar fi fost anuntata de concluzia la care au ajuns autoritatile si trebuie sa ofere un raspuns in fata acuzatiilor, iar in baza sa va fi cel mai probabil calculata si amenda ce va fi impusa.

“The Fair Trade Commission’s secretariat recently agreed to impose penalties on Apple Korea over the unfair practice and sent an examination report to Apple Korea to seek an explanation, according to the sources. In November, three telecom operators — SKT, KT and LG Uplus — aired TV commercials promoting the designs and functions of the iPhone 8 and iPhone X as Apple requested, but at their own expense.”

Apple a fost deja amendata cu 666.000 de dolari in Taiwan pentru stabilirea preturilor de vanzare ale iPhone, plus inca 60 de milioane de dolari pentru termeni contractuali abuzivi. Aceleasi lucruri urmeaza sa fie pedepsite inclusiv de catre autoritatile din Coreea de Sud la ani buni dupa ce operatorii de telefonie mobila au inceput sa se planga din cauza obligatiilor care vin cu “privilegiul” de a vinde iPhone.

1 COMENTARIU