Telefoanele Pliabile: Iata CAND vor fi Lansate Primele Modele

Primele modele de telefoane pliatbile vor fi lansate foarte curand, Samsung, Huawei, LG, Oppo, Lenovo, ZTE si chiar Apple avand modele in dezvoltare acum.

telefoane pliabile lansare 2018

Telefoanele pliabile par sa fie urmatoarea inovatie majora la care se gandesc producatorii de telefoane mobile, iar conform unor informatii aparute ieri, ele sunt mai aproape decat ne imaginam. Samsung, Huawei, LG, Oppo, Lenovo, ZTE si chiar Apple au brevete de inventie care descriu metode prin care pot fi create telefoane pliabile, insa doar unele dintre companii sunt aproape de a lansa asa ceva.

Primele telefoane pliabile urmeaza sa fie lansate in anul 2018 pe piata, iar cei de la Samsung sunt creditati ca fiind cel mai aproape de a aduce pe piata primul smartphone de acest gen. Presedintele diviziei mobile a celor de la Samsung a si recunoscut faptul ca a sa companie dezvolta un telefon pliabil si ca 2018 este anul in care produsul ar trebui sa ajunga pe piata, dar lansarea sa a fost amandata deja o data.

Samsung ar fi ajuns undeva pe la 80% din procesul de dezvoltare al unui asemenea telefon, insa nici Huawei, LG, sau Oppo nu sunt foarte departe, Apple mai avand mult de lucru deocamdata. O parte dintre acesti producatori investesc miliarde de dolari anual in cercetare si dezvoltare, iar in cazul celor de la Samsung, in anul 2018 vom vedea roadele unei munci care a inceput acum 5 ani.

“The world’s first wave of foldable smartphone is likely to make its debut at the end of 2018 as a number of brand vendors are accelerating their R&D efforts. Samsung Electronics has applied patents related to foldable smartphones in Korea and the US and is expected to unveil its roadmap for its foldable models in 2018. Samsung has been developing smartphones with inward-folding displays since five years ago and has completed up to 80% of the manufacturing process of related products.”

Desigur ca nu se stie cat de utile vor fi primele smartphone-uri pliabile, cat vor costa si daca merita cumparate, insa trebuie sa inceapa si acest trend cu un anumit produs. Cred ca Apple va astepta sa vada ce aduc pe piata producatorii de telefoane Android, va analiza design-urile si tehnologiile lor, iar apoi va lansa un telefon care sa fie cu adevarat util, daca asa ceva este intr-adevar posibil.