iOS 11 STRICA unele Telefoane iPhone X si iPhone 8

iOS 11 strica unele telefoane iPhone X si iPhone 8, compania Apple punand in aplicare un plan care este gandit pentru a fi impotriva clientilor din toata lumea.

iOS 11 STRICA telefoane iPhone X iPhone 8

iOS 11.3 se dovedeste a fi o problema mult mai mare decat se credea initial, iar asta dupa ce ieri v-am spus ca telefoanele iPhone 8 cu ecrane de la service-uri GSM nu mai functioneaza din cauza unei schimbari facute de Apple. Se pare ca exista multi utilizatori care si-au schimbat ecranele telefoanelor iPhone 8 cu unele care nu sunt originale, iar desi totul functiona fara probleme pana in momentul lansarii iOS 11.3, actualizarea a stricat lucrurile.

iOS 11.3 nu strica totusi doar telefoanele iPhone 8 care au ecrane contrafacute de la service-uri GSM, ci si telefoanele iPhone 8 si iPhone X care au ecrane originale, dar schimbate la service-uri terte, nu la Apple. In aceasta situatie problema nu este la fel de grava, adica ecranele iPhone 8 si iPhone X vor raspunde in continuare la comenzi, doar ca nu isi vor mai ajusta automat luminozitatea, senzorul de lumina ambientala refuzand sa mai functioneze.

iOS 11 strica unele telefoane iPhone X si iPhone 8

Unele service-uri GSM terte sustin ca problemele dateaza inca de anul trecut, de cand iOS 11.1 a fost lansat, iar de atunci senzorul de lumina ambientala a ecranelor originale este dezactivat daca ecranul nu e schimbat la un service autorizat Apple. Service-urile GSM terte sustin ca dezactivarea senzorului este un test al Apple pentru a vedea cum poate bloca in totalitate posibilitatea de a repara un iPhone in afara retelei sale de service-uri, dar si o incercare de a discredita aceste service-uri.

“If you put a genuine Apple replacement display into an iPhone 8, 8 Plus or X, it’ll no longer be able to adjust its brightness automatically. If Apple or one of its authorized partners were to put the same display in the same phone, though? No problem.”

In 2017 Apple a blocat butonul Home si Touch ID din telefoanele iPhone daca acestea erau inlocuite la un service GSM tert, eroarea 53 fiind afisata intr-un mesaj de alerta, problema fiind rezolvata prin presiune mediatica. Daca atunci totul avea logica si era bazat pe securitate, acum e ilogic sa vezi ca o componenta originala nu functioneaza cum trebuie doar pentru ca Apple vrea sa te oblige sa faci reparatii doar la suprapret si in service-urile sale autorizate.

Practic nu era suficient ca seria iPhone 8 avea oricum vanzari slabe, acum Apple impiedica si repararea in afara service-urilor sale, ca si cum clientii se vor simti mai convinsi sa cumpere un telegon care ii leaga strict de Apple.

7 COMENTARII

  1. Eu am o problema foarte deranjanta cu iPhone X: cand se incalzeste de la utilizare, ecranul isi reduce brusc luminozitatea (ca si cum ar fi pe minim), desi ea este setata la maxim. Isi revine singur dupa o perioada de timp aleatorie…