Huawei este CERCETATA PENAL, iata ce Legi a INCALCAT

Huawei este cercetata penal de catre autoritati pentru incalcarea unor legi foarte importante, compania riscand si interdictia de import pentru produse.

Huawei CERCETATA PENAL Legi INCALCAT

Huawei trece dintr-o problema serioasa in alta, compania chinezeasca fiind acum cercetata penal de catre autoritatile din SUA dupa ce ar fi incalcat sanctiunile impuse companiilor americane cu privire la Iran. Se pare ca Huawei ar fi vandut catre Iran produse prin subsidiara din SUA, ceva ce este ilegal in tara, iar din acest motiv ar fi inceput cercetarea penala a companiei, care ar putea duce unii manageri la inchisoare.

Huawei avea deja probleme foarte mari cu autoritatile americane dupa ce FBI, CIA si NSA au recomandat evitarea telefoanelor companiei, iar interzicerea totala a acestora in tara este luata in discutie de o agentie guvernamentala care monitorizeaza comertul in tara. Acum minsiterul justitiei din SUA cerceteaza acuzatiile formulate impotriva companiei Huawei, iar daca ele se vor dovedi a fi adevarate, atunci importurile i-ar putea fi interzise.

Huawei este CERCETATA PENAL, iata ce Legi a INCALCAT

Huawei risca sa intre in situatia celor de la ZTE, ale caror importuri au fost interzise de catre autoritatile din SUA chiar saptamana trecuta, tot pentru incalcarea unui embargo comercial impus impotriva… Iranului si Coreei de Nord. Huawei ar putea trece printr-o problema similara, iar aceasta ar putea fi “lovitura de gratie” pentr o companie care si asa are dificultati mari din cauza faptului ca operatorii de telefonie mobila si retailerii americani nu vor sa-i vanda telefoanele mobile.

“The Justice Department is investigating whether Huawei Technologies Co. violated U.S. sanctions related to Iran, according to people familiar with the matter—opening a new avenue of scrutiny amid wider national-security concerns over the Chinese cellular-electronics giant.”

Huawei este una dintre companiile chinezesti care nu este in gratiile guvernului american, agentiile federale din SUA incercand cu orice pret sa discrediteze companiile din China, iar pana in prezent se pare ca ele au destul de mare succes. Huawei trece totusi printr-o problema care afecteaza si Apple, compania americana fiind cercetata penal cel putin in Franta pentru limitarea performantelor iPhone, asa ca nici cei din Cupertino nu sunt “usa de biserica”, dar multi dintre voi stiati deja asta.