Compania care Sparge orice iPhone este Santajata de Hackeri

Compania care a creat dispozitivele ce pot sparge orice iPhone este acum santajata de catre hackeri, intr-o schimbare ironica a intregii situatii.

Compania Sparge iPhone Santajata Hackeri

GrayShift este o companie americana care a dezvoltat o serie de dispozitive numite GrayKey, ele fiind capabile sa deblocheze orice fel de model de telefon al companiei Apple. Aceste dispozitive sunt vandute la preturi care incep de la doar 15.000 de dolari si au fost cumparate in masa de catre autoritatile americane special pentru a putea debloca orice fel de modele ale iPhone si iPad.

Intr-o situatie ironica, codul sursa al acestor dispozitive GrayKey a fost obtinut de catre hackeri, care acum santajeaza compania pentru a nu-l dezvalui si a-i face produsele usor de copiat. Cel, sau cei, care au obtinut codul sursa al dispozitivelor cer suma de minim 19.000 de dolari in bitcoin pentru a nu-l publica pe internet, iar GrayShift va plati cel mai probabil banii.

Compania care Sparge orice iPhone este Santajata de Hackeri

Hackerii care au obtinut codul sursa al dispozitivelor GrayKey au publicat o parte din acesta pentru a demonstra ca il au intr-adevar, iar acum GrayShift are o alegerea grea in fata. Compania sustine ca unul dintre clientii sai este vinovat pentru divulgarea codului sursa al produsului, o eroare in configurarea dispozitivului facand posibila preluarea acestuia.

“We are a ‘business group’ looking forward to bring into your attention the fact that we HAVE obtained the source code for your product GrayKey and would appreciate any donation above 2 BTC [~$19,000 on Tuesday],”

In baza codului sursa dezvaluit pana acum a fost confirmat faptul ca aceste dispozitive GrayKey functioneaza cu ajutorul internetului pentru a sparge telefoanele iPhone si tabletele iPad. Cei de la GrayShift au anuntat ca au rezolvat problemele din cauza carora codul sursa al dispozitivelor sale a fost divulgat, insa acum vor trebui sa si plateasca pentru a-l tine departe de ochii tuturor.