Apple incheie PRIMUL Parteneriat MAJOR cu Volkswagen

Apple a incheiat primul sau parteneriat major cu Volkswagen, compania americana reusind sa ajunga la o intelegere cu germanii dupa negocieri esuate cu BMW si Mercedes-Benz.

Apple incheie Parteneriat MAJOR Volkswagen

Apple si Volkswagen au intrat intr-un parteneriat foarte important zilele acestea, cele doua companii ajugand la un acord pentru a folosi tehnologia Apple pentru masini cu ghidare autonoma. Conform acestui parteneriat, Apple va instala incepand de anul acesta in furgonetele Volkswagen T6 tehnologia sa pentru ghidare autonoma, pe care o testeaza de cativa ani.

Apple a incercat sa incheie parteneriate cu BMW si Mercedes-Benz pentru a dezvolta masini electrice si autonome, insa negocierile au esuat din cauza dorintei Apple de a controla procesul de productie. Apple va instala solutia de ghidare autonoma in furgonetele Volkswagen T6 pentru a-i transporta pe angajatii sai intre diverse locatii.

Intregul proiect ar fi “in intarziere” din cauza dificultatii ajungerii la un acord, insa intr-un final cei de la Volkswagen par sa fi reusit sa ajunga la o intelegere pentru a permite folosirea tehnologiei Apple. Folosindu-se de masinile Volkswagen, cei de la Apple vor sa testeze viabilitatea sistemului de ghidare autonoma pentru masini inainte de a incepe sa-l vanda catre producatori.

“For the past several years, Apple sought partnerships with the luxury carmakers BMW and Mercedes-Benz to develop an all-electric self-driving car, according to five people familiar with the negotiations. But on-again, off-again talks with those companies have ended after each rebuffed Apple’s requirements to hand over control of the data and design, some of the people said.”

Apple a incercat timp de mai bine de 3 ani sa dezvolte acest sistem de ghidare autonoma pentru autonomie, iar cei de la Volkswagen sunt cobaiul pe care este testat totul. Daca testele vor avea succes, atunci tehnologia celor de la Apple va ajunge si la alti producatori de automobile, insa deocamdata nimeni nu stie exact care va fi urmatorul pas pentru Apple.

1 COMENTARIU

  1. Apple, in ingamfarea sa, nu reuseste sa inteleaga ca nu vor putea niciodata controla procesul de productie al unui produs mai complex decat sunt ei in stare sa faca, cand ei vin doar cu o parte a acelui produs.
    In cazul unui automobil, ei nu au nici o experienta, nici un background, deci cum sa pretinzi sa controlezi ?
    Chiar limitandu-se la sistemul de ghidare autonoma, producatorul masinii trebuie sa controleze sistemul , nu Apple sa controleze sistemul masinii.
    Apple nu va avea niciodata acces la sistemul de operare si control ala masinii ci ei trebuie sa permita accesul producatorului la sistemul lor de entertainment sau ghidare.