Design-ul Masinilor Electrice Volkswagen va fi Inspirat din Filosofia Apple

Volkswagen se va inspira din filosofia de design a companiei Apple pentru a crea design-ul viitoarelor sale masini electrice, intr-o schimbare majora de viziune.

Volkswagen masini Apple

Seful echipe de designeri care creeaza look-ul masinilor Volkswagen a afirmat intr-un interviu recent ca se va inspira de la filosofia de design a Apple pentru viitoarele automobile electrice. Klaus Bischoff este numele designer-ului in cauza, iar el a afirmat ca exista puritate, claritate si importanta in design-urile pe care compania Apple le creeaza pentru produsele sale.

Volkswagen incearca deasemenea sa iasa in evidenta cu design-ul masinilor sale, asa ca pentru cele electrice vor fi create look-uri speciale care sa si sugereze faptul ca masinile nu sunt obisnuite. Volkswagen vrea ca automobilele sale electrice sa iasa in evidenta in comparatie cu cele ale altor producatori, asa ca va incerca sa preia elemente importante din design-ul produselor Apple.

O masina electrica Volkswagen cu un decupaj, similar celui din ecranul iPhone X, undeva in caroserie, ar fi intr-adevar ceva inedit, insa desigur ca doar designerul sef al companiei poate gandi asa ceva. Volkswagen va prezenta primele prototipuri de automobile electrice la show-ul auto de la Geneva din martie, iar atunci am putea vedea pusa in aplicare schimbarea de filosofie pentru producatorul german.

“We are currently redefining the Volkswagen values for the age of electrification. What’s at stake is to be as significant, purist and clear as possible and also to visualize a completely new architecture. VW has pledged 34 billion euros ($42.45 billion) of investment in EVs, self-driving technology and digital mobility businesses across the group by 2022.”

Volkswagen a ramas in urma productorilor competitori in ceea ce priveste lansarea de masini electrice, asa ca acum vrea sa aduca pe piata modele care sa iasa cu adevarat in evidenta si sa atraga consumatorii. Adoptand filosofia de design a Apple, cei de la Volkswagen vor putea cu siguranta sa atraga cel putin atentia fanilor Apple, insa ramane de vazut ce vor prelua bun de la Jony Ive.

7 COMENTARII

  1. Dacă prin “a da tonul” înțelegi ca UN SINGUR MODEL din atâtea zeci, sute se va inspira din filosofia Apple, e mai grav decât credeam…

  2. Doar ca si ei s-au “inspirat” din filozofiile de design ale altora – Braun, Sony .
    Dau tonul , cand o mare majoritate ii urmeaza – nu se aplica nici la masini , nici la telefoane. Majoritatea au alt design.

  3. da mai ales cu bretonul s-au insipirat de undeva…
    haha imi place ca te simti
    Aici nu se pune problema CAND VW insusi afirma acest lucru ca vor face
    Deci trebuie sa fii nebun sa spui altceva

  4. Nu cred, pentru că Apple a renunțat la proiectul lor auto, așadar Volkswagen ar umple golul; apropo, decupajul de iPhone X se regăsește pe grila față de la Passat-utile din 2001 pana in 2005