Samsung GALAXY S9: ESECUL in fata Huawei si Xiaomi

Samsung Galaxy S9 s-a dovedit a fi un mare esec in fata telefoanelor Huawei si Xiaomi, compania Samsung resimtind din plin interesul scazut pentru telefon.

Samsung Galaxy S9 ESECUL Huawei Xiaomi

Samsung Galaxy S9 poate fi considerat principalul “vinovat” pentru esecul celor de la Samsung in fata Huawei si Xiaomi pe piata smartphone-urilor, iar asta in ciuda faptului ca asteptarile coreenilor de la telefon au fost mari. Samsung Galaxy S9 a fost lansat in luna martie de catre compania Samsung, precomenzile incepand chiar de la finalul lunii februarie, insa vanzarile efective au inceput la jumatatea lunii, si ar fi trebuit sa fie mari.

Samsung Galaxy S9 nu s-a dovedit a fi chiar telefonul de care avea Samsung nevoie, iar asta deoarece vanzarile coreenilor in T1 2018 pe piata smartphone au fost mai mici decat cele inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut. Desi toti producatorii importanti de smartphone-uri au inregistrat cresteri in vanzari in T1 2018, Samsung a inregistrat o scadere, iar asta pentru ca vanzarile Samsung Galaxy S9 au fost cu mult sub asteptari.

Samsung Galaxy S9 nu a ajutat Samsung nici macar sa-si atinga vanzarile de anul trecut in primul trimestru fiscal, astfel ca a scazut si cota de piata a coreenilor, cu 0.3% in timp ce producatorii chinezi continua sa creasca. Samsung Galaxy S9 nu a ajutat Samsung sa incetineasca in vreun fel cresterile in vanzari ale Apple, Huawei si Xiaomi, ultimul generand vanzari mai mult decat duble in T1 2018 in comparatie cu T1 2017, ceva cu adevarat impresionant.

Samsung GALAXY S9: ESECUL in fata Huawei si Xiaomi

Samsung Galaxy S9 ESECUL Huawei Xiaomi 2

Samsung Galaxy S9 ar fi trebuit sa fie un motor de crestere pentru Samsung intr-un trimestru fiscal in care vanzarile de smartphone-uri au crescut cu 5 milioane de unitati, insa Apple, Huawei si Xiaomi sunt cei care au profitat de asta. Samsung Galaxy S9 a fost un telefon care nu a inregistrat nici macar succesul predecesorului sau, iar asta s-a vazut in rezultatele Samsung, si cel mai probabil se va vedea inclusiv in rezultatele pentru T2 2018.

Samsung Galaxy S9 a avut inclusiv parte de reduceri masive de preturi pentru a putea inregistra vanzari mai mari in urmatoarele luni, dar in fata concurentei producatorilor chinezi, se pare ca Samsung nu prea reuseste sa ramana relevanta. Samsung a avut mare noroc de vanzarile telefoanelor sale ieftine pentru a ramane in topul pietei smartphone, insa modelele premium, precum Samsung Galaxy S9, n-au succes la fel de mare.

Samsung Galaxy S9 este totusi doar inceputul pentru modelele premium de telefoane ale Samsung, iar asta deoarece Samsung Galaxy Note 9 urmeaz sa fie lansat in luna august, dar e greu de spus ce succes va avea. Samsung Galaxy S9 este un esec pentru ca are prea putine schimbari in comparatie cu modelele anterioare, iar daca Samsung Galaxy Note 9 va fi gandit la fel, atunci e clar ca succesul sau nu este garantat.